Vi imate cilj, mi rešitev!

Ali je varčevanje pravi korak ?

Varčevanje za pokojnino , otroka, nepremičnino ali za likvidno rezervo nam vedno pride prav. Izbiramo lahko med donosnimi naložbenimi varčevanji v naložbeni polici,

rentnim zajamčenim varčevanjem za dostojno pokojnino,

otroškim varčevanjem za otroka, ki ne vpliva na socialne transferje.

Lahko pa se odločimo za enkratne pologe v delniške vzajemne sklade.

Donosna naložba!

Naložbeno varčevanje vam nudi možnost, da na optimalen način izkoristite prednosti svetovnih delniških trgov, visoke donose in neobdavčen dvig.

Naši otroci!

Vsak želi svojemu otroku omogočiti financiranje študija, kupiti prvi avtomobil in rešiti njegov stanovanjski problem. Dobra popotnica je otroška polica.

Za vašo pokojnino gre!

Za pokojnino varčujemo le enkrat v življenju. Popravnega izpita žal ne boste imeli. Zato mora biti narejen dober pokojninski načrt!

Pokojnina

Varčevanje za pokojnino je čisto brezveze. Razen, če želite tudi jutri lepo živeti. Ampak, kako in kje varčevati?

Otrokova osamosvojitev

Varčevanja za otroka, ki finančno razbremeni starše in reši stanovanjski problem otroka, omogoči lažjo financiranje študija, štipendijo ali nakup prvega avtomobila.

Ne vpliva na socialne transferje!

Naložbeno varčevanje

V koraku s trendi izkoristite možnost višjih donosov na mednarodnih finančnih trgih. Neobdavčen dvig prihrankov.

Postanite pri naložbah unikatni!

BREZPLAČNA OCENA VAŠEGA FINANČNEGA STANJA

PRIDOBITE ODGOVORE na vprašanja:

 • Koliko denarja bo dovolj za mojo pokojnino?
 • Sem dovolj in ustrezno zavarovan?
 • Kakšen je moj izpad dohodka v primeru izgube dela, bolniške, ...?

  Naročite se na eNOVICE

  Šparanje za jutri, branje za danes!

  Kako naj varčujem za pokojnino?

  Kako naj varčujem za pokojnino?

  »Star sem 45 let in razmišljam, da je sedaj skrajni čas, da bi varčeval za pokojnino. Sem že prepozen? Se mi sploh izplača? Imam pokojninsko varčevanje v službi, kjer mi plačujejo maksimalni znesek v drugi steber pri Prvi osebni zavarovalnici in sicer v višini 120 EUR...

  Varčevanje za vsak žep!

  Že od 30 EUR mesečno navzgor ste lahko tudi vi udeleženi v dobičkih od najboljših na svetu.

  Pogosta vprašanja

  Varčevanje je pomembno, ker lahko omogoči finančno varnost v prihodnosti in pomaga pri doseganju finančnih ciljev.

  Nekateri finančni cilji, ki jih lahko dosežemo s pomočjo varčevanja, vključujejo nakup hiše, izobraževanje otrok, upokojitev in potovanja.

  Varčevanje že v mladosti lahko omogoči več let rasti, in tako večji privarčevani znesek na vašem varčevalnem računu in vam pomaga doseči vaše finančne cilje prej. Izkoristite mladost in moč obrestno obrestnega računa in začnite varčevati čim prej.

  Najpomembneje je, da sploh varčujete za pokojnino, saj je to edini gotovi izpad dohodka za katerega že danes vemo, da ga bomo utrpeli. Možnosti varčevanja za pokojnino so v 2. pokojninskem stebru, kjer lahko koristimo davčno olajšavo, v vzajemnih skladih, ali v naložbenem življenjskem zavarovanju.

  Varčevanje za otroka je danes, ko je skok posameznika v življenje vse dražji nujno. Že polnoletnost je za starše velik finančni izziv, saj takrat pride do stroška vozniškega dovoljenja, maturantskega plesa in izleta, nakupa vozila. Vse več staršev se sooča tudi s težavo plačevanja stroškov študija, da ne govorimo o nakupu prve nepremičnine, ki je povezana z velikim pologom, saj banka ne kreditira celotne vrednosti nakupa nepremičnine. Večina staršev varčuje za otroke doma ( v štumfu), kar odsvetujemo, saj tvegamo izgubo sredstev zaradi inflacije. Varčujte v obliki, ki centri za socialno delo ni neposredno vidna in se s tem izognite vplivu varčevanja na socialne transferje.

  Vzajemni skladi so zgodovinsko dokazano najbolj donosna naložba za povprečnega varčevalca. Povprečna donosnost naj bi v preteklosti znašala okrog 8 %. Pri izbiri oblike varčevanja v skladih je treba biti pozoren na primerno razpršenost, davčno zakonodajo in dovolj dolgo obdobje varčevanja, saj so nihanja na finančnih trgih nekaj povsem normalnega, zato je zelo pomembno, da vztrajate dolgoročno.

  Najbolj pomembno je, da najprej naredite pregled vaših izdatkov. Uporabite možnost filtracije izplačil v mobilni ali spletni banki, ali si vse izdatke preprosto napišite na papir. Nato se lotite iskanja prihrankov. Preverite ali lahko prihranite pri naročnini telefona, naročnini na kabelsko tv in internet, pri razvadah in tako naprej. Če imate kredit preverite pri konkurenčni banki ali lahko odbite ugodnejši kredit. Ko boste našli prihranke in uravnali svojo potrošnjo vsak mesec najprej odvedite nek znesek za varčevanje, šele nato za potrošnjo.

  Odločitev za varčevalni načrt nam lahko pomaga, da ostanemo zavezani svojim finančnim ciljem in se izognemo skušnjavi porabe denarja na nepomembne stvari. Varčevalni načrt nam določi cilj in s tem jasnejšo sliko čemu se vsak mesec odrekamo določenemu znesku. Prav tako nam v vmesnem času jasno pove v kateri fazi smo in kaj lahko tukaj pričakujemo.

  Dolgoročno varčevanje lahko zagotovi finančno varnost v prihodnosti in nam omogoči, da si privoščimo stvari, ki si jih želimo, kot so potovanja, izobraževanje, nakup hiše in drugo brez da bi se za to morali tekoče zadolževati.

  Nekateri izzivi pri varčevanju vključujejo nepričakovane stroške, pomanjkanje discipline pri varčevanju ter nizke obrestne mere na varčevalnih računih.

  Izzive pri varčevanju lahko premagamo z načrtovanjem proračuna, disciplino pri varčevanju in s pomočjo finančnih strokovnjakov.

  Tako, da vsak mesec najprej odvedemo znesek za varčevanje in tako ustvarjamo navado varčevanja. Sčasoma bomo videli, da nam ta navada ne zmanjšuje kvalitete življenja, ampak povečuje, saj prihranjeni znesek omogoča dodatno varnost in stabilnost nam osebno in prav tako naši družini.

  Otrokom je potrebno privzgojiti odnos do denarja. Zavedati se morajo, da je denar omejena dobrina, ki ne raste na drevesi in da je odgovorno ravnanje, da najprej ustvarimo, šele nato lahko zapravimo in da moramo vedno zapraviti manj kot imamo v žepu, da se ne zadolžujemo po nepotrebnem.

  Da, kot pri vsaki stvari znanje šteje. Izkušen finančni svetovalec vam bo lahko na ustrezen način predstavil prednosti in pasti določenega načina varčevanja in vam stal ob strani v času dvomov, ali nihanj na finančnih trgih.

  KNJIGA Postani kreator svojih financ!

  Postani kreator svojih financ!

  Oplemenitite svoje finančno znanje na zabaven in enostaven način! Povečajte svoje prihodke!


  VEČ O KNJIGI