Zakaj otroško varčevanje?

Starši si vedno želimo najboljše za svojega otroka. Vsak starš želi svojemu otroku omogočiti vpisnino na tuje šole, financiranje študija, nakup prvega avtomobila, darilo ob diplomi ali polog pri nakupu prve nepremičnine. Zato starši varčujemo v ta namen z majhnimi mesečnimi zneski do polnoletnosti otroka.

Otroška polica omogoča:

 

Svetla prihodnost

Vsak želi svojemu otroku svetlo in lažjo prihodnost – plačilo študija, štipendijo, financirati drago šolanje v tujini, pomagati pri nakupu stanovanja, nakup prvega avtomobila,..

Če začnete z varčevanjem ob rojstvu otroka, bo vse lažje!

 

Postopno varčevanje

Z varčevanjem boste sebe jutri finančno razbremenili. Ali  ni lažje danes varčevati 30 EUR kot pa kasneje prispevati študentu 500 EUR mesečno za najem stanovanja in mesečne stroške? Veliko staršev danes za ta namen daje na stran otroške doklade.

Zaščita vaših otrok

V primeru invalidnosti ali smrti staršev je pomembno, da ne boste ogrozili šolanja svojih otrok. Otroško varčevanje vam omogoča izplačilo zavarovalnine. Svoje mladoletne otroke na ta način lahko zavarujete pred dedovanjem vaših kreditnih obveznosti. 

Ne varčujte v nogavici!

Velikokrat pravijo, da so “ta mladi” razvajeni in ostajajo v hotelu mama, vendar so razmere na trgu neizprosne. V Sloveniji se soočamo s stanovanjsko problematiko, otroci se šolajo veliko dlje in so posledično tudi kasneje kreditno sposobni.

Kot mlada mamica ali očka se lahko vprašate kako bo šele, ko bodo vaši otroci odrasli! Pomagajte jim in sklenite varčevanje, ki ga lahko namenijo tudi v druge namene. 

Varčevanje v okviru police ne vpliva na socialne transferje.

Ali bo nam prišlo prav?

Varčevanje ob posebnih priložnostih.

Sorodniki naložijo ob vsaki slavnostni priložnosti, rojstnih dnevih, za božička, denar na račun vzajemnega sklada. Tako se denar plemeniti po potencialno višjih donosih. 

Varčevanje je čas.

Otroci študirajo dlje časa, se veliko kasneje zaposlijo in kasneje pridejo do lastnih dohodkov. Starši odprejo račune za otroke do 27. leta ali 30. leta njihove starosti in mu omogočijo dvig prihrankov za polog pri stanovanjskem kreditu.

Varčevanje za vnučke

Ob rojstvu vnuka pričnejo stari starši z mesečnim nalaganjem majhnih zneskov.  Ob polnoletnosti vnuka, le-ta dvigne enkratni znesek za vpisnino na fakulteto, za nakup prvega avtomobila, za nakup prvega stanovanja ali drugo.

Zakaj skleniti varčevanje?

Starši svojemu otroku vedno želimo najboljše. Želimo mu omogočiti financiranje študija, nakup prvega avtomobila, mogoče izmenjavo v tujini, darilo ob diplomi ali polog pri nakupu prve nepremičnine, vendar za to potrebujemo denar.

 • Ali ni lažje vsak mesec dati na stran 30€ kot kasneje 500€ mesečno za pridnega študenta?
 • Otroku boste lahko pomagali pri reševanju stanovanjskega problema.
 • V primeru smrti ali invalidnosti ne boste ogrozili otrokove prihodnosti.
 • Zaščitili jih boste pred dedovanjem vaših kreditnih obveznosti.

Ne vpliva na otroške dodatke ali vrtec!

V resnici prihranki nimajo takšnega vpliva kot prihodki gospodinjstva!

Pri otroškem dodatku, vrtcu in državni štipendiji se prihranki ne upoštevajo v celi višini, ampak zgolj fiktivni dohodek, ki znese pičlih 2 EUR na družinskega člana…

Otroška polica tekom varčevanja ne vpliva na socialne transferje.

Varčevanje za otroka!

Starši si vedno želimo najboljše za svojega otroka! Poskrbite za njegovo prihodnost in varčujte zanj!

  eIzračun Varčevanje za otroka

  Vnesite podatke in prejeli boste informativni izračun Varčevanja za otroka. ( * označuje obvezno polje)

  Vaši osebni podatki

  Osnovno o mesečni naložbi

  Vaše sporočilo

  Informativni izračun bo narejen ob predpostavkah, da gre za zdravo osebo, ki se ne ukvarja z ekstremnimi športi, ne opravlja nevarnega poklica in nima prekomerne telesne teže. Če katera od teh predpostavk ne bi veljala, bi pomenilo podražitev zavarovanja. Izračun je zgolj informativne narave in ni zavezujoč. Vsi podatki bodo uporabljeni izključno za namene posredovanja želenih informacij. Podatke bomo obravnavali in varovali v skladu z GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. List RS, št. 86/2004).