Zakaj izbrati donosno naložbO?

Naložbeno varčevanje vam nudi možnost, da na optimalen način izkoristite možnost visokih donosov na mednarodnih finančnih trgih in možnost garancije na kapital.

V okviru tega naložbenega varčevanja vam je na izbiro več kot 30 najboljših naložb na svetu, ocenjenih z priznanimi Morningstarovimi zvezdicami.

Vi ste šef!

Sami izberete svojo naložbeno strategijo, vrsto naložbo in pričakovane donosnosti.

Odločite se lahko za mesečna vplačila, letna vplačila ali za enkratno vplačilo.

Kadarkoli lahko znesek spremenite.

Fleksibilnost naložbe!

Vedno se lahko odločite, da spremenite naložbo z menjavo investicijskih, vzajemnih skladov  (enkrat mesečno brezplačno).

Vedno se lahko odločite za enkratno dodatno vplačilo ali delna izplačila.

Varno in ugodno

Gre za davčno ugoden dvig. Svoj dobiček in donose lahko vedno zaščitite z “Lock-In”. Lahko se odločite za možnost garancije na kapital. Ste vedeli, da ste lahko v primeru bolezni ali nezgode oproščeni plačila zneska?

Možnost rentnega izplačevanja!

Na koncu obdobja se lahko namesto izplačila kapitala odločite za izplačevanje mesečne rente do konca življenja.

V kombinaciji z Rentno klavzulo je renta zajamčena z uporabo trenutnih rentnih tablic AVOE 2005 R unisex.

 

 

Prednosti naložbene police:

Možnost garancije na kapital

 • sami izberite svojo naložbeno strategijo, vrsto naložb in pričakovane donosnosti.
 • Zaščita dobičkov in donosov z »Lock-In«
 • Kadarkoli lahko spremenite naložbo z menjavo investicijskih skladov (enkrat mesečno brezplačno)

Možnost spremembe višine zneska

 • možnost mesečnega vplačila (od 50 EUR navzgor) ali letno oz. polletno vplačilo
 • Možna dodatna enkratna vplačila in delna izplačila

Davčno ugodno

 • po 10. letih dvig prihrankov neobdavčen,
 • menjava skladov med različnimi DZU-ji brez obdavčitve.

Rentna klavzula

Naši strokovnjaki  vam bodo najprej svetovali katera  naložbena strategija je za vas najprimernejša. Skupaj boste določili vaš osebni naložbeni profil. Na koncu obdobja se lahko namesto izplačila kapitala odločite za izplačevanje mesečne rente. V kombinaciji z Rentno klavzulo je renta zajamčena z uporabo trenutnih rentnih tablic AVOE 2005 R unisex.

Pravljica ali resničnost?

Kot strokovnjakinja na finančnem področju sem se podala na raziskovanje visokih donosov. Pod drobnogled sem vzela investicijske sklade Invesco, BlackRock, Fidelity, ki so uvrščeni med najboljše na svetu, na Morningstarovi lestvici.

Ljudje, ki so varčevali v teh skladih, so zaslužili 464% donosa. V te sklade lahko vlagamo mesečno s poljubnimi mesečnimi ali letnimi zneski in sledimo cilju doseganja potencialno višjih donosov.

Naložbeno varčevanje v teh tujih skladih je primerno za namen ustvarjanja dodatne rente,  za otroka, za hude čase, potovanje ali nepremičnino. Dvig oplemenitenih sredstev po desetih letih ni obdavčeno.

Varčevanje za vsak žep!

Že od 30 EUR mesečno navzgor ste lahko tudi vi udeleženi v dobičkih od najboljših na svetu.

  eIzračun MESEČNE NALOŽBE

  Vnesite podatke in prejeli boste informativni izračun naložbenega varčevanja ( * označuje obvezno polje)

  Vaši osebni podatki

  Osnovno o mesečni naložbi

  Vaše sporočilo

  Informativni izračun bo narejen ob predpostavkah, da gre za zdravo osebo, ki se ne ukvarja z ekstremnimi športi, ne opravlja nevarnega poklica in nima prekomerne telesne teže. Če katera od teh predpostavk ne bi veljala, bi pomenilo podražitev zavarovanja. Izračun je zgolj informativne narave in ni zavezujoč. Vsi podatki bodo uporabljeni izključno za namene posredovanja želenih informacij. Podatke bomo obravnavali in varovali v skladu z GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. List RS, št. 86/2004).

  Pogosta vprašanja

  Naložbeno varčevanje je proces, pri katerem posameznik ali gospodinjstvo s tekočimi vplačili (največkrat mesečnimi) vlagajo denar v različne naložbe, kot so delnice, obveznice, nepremičnine ali skladi. Cilj je doseči dolgoročno rast in donosnost svojega premoženja.

  Prvi korak je določiti svoje finančne cilje in časovni okvir, v katerem želite doseči te cilje. Nato je treba oceniti svoj finančni položaj, tveganost, ki jo ste pripravljeni prevzeti, in razumeti različne vrste naložb, ki so na voljo. Po tem lahko začnete izbirati primerno kombinacijo naložb.

  Naložbeno varčevanje je povezano z določenim tveganjem. Rast naložb ni zagotovljena in vrednost naložb se lahko spreminja. Vendar pa je tveganje odvisno od vrste naložb. Na splošno je tveganje pri delnicah večje kot pri obveznicah, medtem ko so varnejše naložbe, kot so depoziti, povezane z nižjim tveganjem. Izjemno pomembna je dobra razpršitev med naložbami, s čimer se tveganje ustrezno kontrolira.

  Izbira pravih naložb je odvisna od vaših finančnih ciljev, tveganosti, ki jo ste pripravljeni sprejeti, in časovnega obdobja, v katerem želite doseči svoje cilje. Če varčujete za pokojnino in je ta cilj oddaljen več kot 15 let, potem je lahko vaša izbira naložb bistveno bolj tvegana kot, če je do vaše upokojitve 5 let.

  Ne, ni vam treba imeti veliko denarja za začetek naložbenega varčevanja. Varčujete lahko že z manjšimi zneski. Važno je, da začnete in potem po zmožnostih lahko znesek tudi povišate.

  Čas trajanja naložb je odvisen od vaših finančnih ciljev. Dolgoročne naložbe so običajno priporočljive za cilje, ki so oddaljeni več let ali desetletij (recimo pokojnina, fond za šolanje/odraščanje otroka,...), medtem ko so krajše naložbe primerne za kratkoročne cilje, kot je prihranek za dopust ali nakup avtomobila.

  Redno spremljanje vaših naložb je ključno. Pomembno je, da si vzamete čas za oceno donosnosti svojega portfelja in ga primerjate z vašimi finančnimi cilji. Prav tako je koristno spremljati in razumeti gibanja na trgu ter biti pripravljen prilagoditi svoje naložbe glede na spremembe razmer. Odsvetujemo sicer vsakodnevno preverjanje naložbe, ker to vodi v pretirane reakcije, ki večinoma povzročijo napačne/čustvene odločitve. Potrebno se je s svetovalcem pogovoriti kaj je primeren čas za pregled vaših naložb in temu slediti.

  Da, nihanja so seveda možna. S potopnim vplačevanjem (ko ne vložimo ves denar na začetku) sicer zmanjšamo možnost večjih izgub, a gospodarske in finančne krize lahko povzorčijo padec vrednosti naložbe.

  Pravi čas za začetek naložbenega varčevanja je zdaj. Čas je pomemben dejavnik pri dolgoročnem varčevanju, saj omogoča več časa za rast naložb. Ne odlašajte, ampak začnite čim prej, tudi z manjšimi zneski, ki jih lahko postopno povečujete.