Karmen Darvaš Fister, dne 29. 7. 2019

Življenjsko zavarovanje je čisto brez veze. Razen, če se ti kaj zgodi. Po navadi se ljudje ne zavedajo kako pomembno je življenjsko zavarovanje. Če imate kredit ali če imate družino in otroke, je investicija v življenjsko zavarovanje tako pomembna kakor strošek elektrike doma. Saj si verjetno ne predstavljate življenja brez elektrike?

Ko se družini drugi življenjski stroški ne predvidoma povečajo in je družina prisiljena rezati stroške, najprej pomislijo, da je prav strošek življenjskega zavarovanja nepotreben. To pa se velikokrat izkaže za največjo življenjsko napako, ki jo lahko naredite.

.

Kaj se zgodi?

 1. Če imate kredit, bo primorana vaša družina, tudi otroci, v primeru vaše smrti vaš kredit poplačati. Če ga ne bodo zmogli, bodo ob stanovanje ali hišo.

 2. Če se huje poškodujete, ne boste mogli začasno ali trajno opravljati svojega poklica, kar pomeni nižje dohodke za družinski proračun in nezmožnost živeti na isti način kakor poprej.

 3. Če zbolite, se lahko zgodi, da boste dlje časa na bolniškem staležu. Bolniško nadomestilo je veliko nižje kakor vaša plača, stimulacije, dodatki pri plači.

 4. Če se poškodujete, boste morda pristali doma z mavcem na nogi . Ta mesec bo bolniška nižja, dolgovi pa ostanejo isti.

Zakaj sklepati življenjsko zavarovanje?

Če se zgodi smrtni primer, če pride do invalidnosti, če se poškodujete ali zbolite, vam zavarovalnica po polici življenjskega zavarovanja izplača zavarovalno vsoto, za katero ste zavarovani. Ta znesek pomaga, da lažje preživite vi in vaša družina v primeru izpada mesečnega dohodka.S tem zneskom se poplačajo krediti. S tem zneskom si nadomestite izpad dohodka.

Nikar ne mislite, da se vam pa ne more nič zgoditi. Tudi ostali, katerim se je kaj zgodilo, tega niso načrtovali in so prav tako mislili, da se njim pa že ne more nič zgoditi.Veste kako pravijo? Bolje preventiva, kakor kurativa.

Kaj pa,če se nič ne zgodi?

Potem boste prejeli izplačilo prihrankov v primeru doživetja zavarovalne police. Če polico sklenete za 20 let, boste po 20-ih letih prejeli izplačilo zavarovalne vsote z obrestmi in dobičkom. Ta znesek lahko spremenite tudi v mesečno dodatno rento, ki vam bo služila kot dodatek pri pokojnini.

Kaj se najbolj splača pri življenjskem zavarovanju?

Na čim daljše obdobje. Po mojem bi moralo biti to vseživljenjsko zavarovanje, podobno kakor če odprete račun na banki. Zakaj? Ker je najceneje. Če sklenete čim prej, boste imeli sklenjeno življenjsko zavarovanje za vso obdobje po najnižji možni ceni. Ker ste ob sklenitvi mlajši.Zato takoj, ko najamete kredit ali dobite otroka, sklenite življenjsko zavarovanje do upokojitve za vso aktivno obdobje.

 Če se bo v prihodnje vaša življenjska situacija spremenila, recimo da dobite drugega otroka, najamete nov kredit, potem to vašo obstoječo polico popravite na višja kritja. Če potrebujete visoko zavarovanje za smrt, sklenite življenjsko zavarovanje za primer smrti. To zavarovanje je poceni in ima visoko zavarovalno kritje za smrt.

Zavarovanje
eIZRAČUN

Zavarovanje hudih bolezni

Izračunaj
KNJIGA Postani kreator svojih financ!

Postani kreator svojih financ!

Oplemenitite svoje finančno znanje na zabaven in enostaven način! Povečajte svoje prihodke!


VEČ O KNJIGI

  Zavarovanje je sodelovanje, a kako? Preprosto!

  Prenesite si svojo eKNJIGO.

  Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

  da bodo vaše finance v koraku s časom.  Uspešno ste se prijavili na novice.