mag. Karmen Darvaš Šega, dne 21. 3. 2017

Predstavljajte si, da se danes piše leto 2035 in se ta mesec upokojimo. 15. v mesecu ni več nakazila na našem bančnem računu v višini 2.000 EUR ali pa 1.500 EUR, kot smo ga pač vajeni zadnjih 40 let, ampak je ta dohodek čudežno kar za polovico nižji.  Si predstavljate? 15. ne bo več izplačila plače, kot je bila izplačana prejšnji mesec. Ampak bo polovico nižja.

Kaj želim povedati? Da je to prihodnost vseh nas. Od nas samih je odvisno kaj bomo danes storili za svojo prihodnost. Jo bomo prepustili negotovosti? Jo bomo načrtovali? Z dobrim načrtom svoje pokojnine ne bomo životarili na stara leta.

Predlagam, da se najprej ozremo po svojem premoženju, pogledamo koliko imamo prihrankov, denarja in naložb, s pomočjo katerih bomo črpali mesečne prihodke na svoja stara leta. Kaj smo doslej ustvarili za boljši jutri? Če nimamo dovolj prihrankov, je potrebno nekaj narediti. Po izračunih potrebujemo najmanj 100.000 kapitala za 378 EUR mesečne rente. To pa lahko postopno ustvarite, če ste danes stari 30 let ali 35 let. 10 let pred upokojitvijo bo prepozno.

Vsem mladim priporočam izdelavo pokojninskega načrta. To je prvi korak k lepši prihodnosti…

Želim pokojninski načrt

eNAROČILO

eIzračun: Pokojninsko varčevanje

Pokojninsko varčevanje
eIZRAČUN
PokojninaVarčevanje

Za odličen nasvet brez kalorij si prenesite našo e-knjigo o super pokojnini!

Dobili boste odgovore:

  • Kako se pripraviti na prihodnost
  • Kako enostavno doseči visoko pokojnino
  • Največje napake pri načrtovanju rente

Znanje + Recept + Slog = Super pokojnina!
Prenesite si svojo eKNJIGO.

Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

da bodo vaše finance v koraku s časom.Uspešno ste se prijavili na novice.