ZAKAJ varčevaTI za SVOJO pokojnino

Za pokojnino varčujemo samo enkrat v življenju in popravnega izpita ne bomo imeli. Ker druge priložnosti ni, je pokojninski načrt zelo pomemben. Kdo bo poskrbel za vas, če ne vi sami?  Velikokrat odlašamo, saj se nam danes zdi varčevanje še nesmiselno in smo prepričani, da imamo še dovolj časa. Ampak, ali res?

Vsi si želimo neodvisno starost.

Nihče si ne želi biti svojim otrokom v breme

Vsi si želimo imeti enak standard, kot ga imamo danes, v času zaposlitve.

Nihče si ne želi na stara leta imeti finančnih skrbi.

 

 

Upokojitev v stilu!

Da ne boste pristali na kruhu in pašteti, je potrebno varčevati danes. Saj si ne želite, da boste pri 65. letu starosti živeli na robu revščine, kajne?  

Želim potovati!

Zaposlene so vprašali, kaj si najbolj želijo, ko se bodo nekoč upokojili. Več kot 60% ljudi si želi v času upokoja potovati. Tudi vi? Za to pa bo potrebna dobra pokojnina!

Ne želim delati do smrti!

Ste si kdaj rekli: “Itak ne bomo šli v penzijo. Delali bomo do smrti.?”

Zakaj pa? Če pa ni potrebno…

Ni vsaka renta zajamčena renta!

Ko se odločate za rentno varčevanje, je pomembno, da si zagotovite JAMSTVO rente in ne le zajamčenega kapitala, ki ga nudijo vsa življenjska zavarovanja in pokojninski stebri.

Potrošniki so nemalokrat zavedeni, ko sklenejo življenjsko zavarovanje ali pokojninsko varčevanje, da si bodo na ta način zagotovili tudi zajamčeno pokojnino. Pokojnina oz. renta je zgolj informativne narave in ni zajamčena.

Zagotovijo si le zajamčeni kapital, s katerim si bodo nekega dne tudi kupili rento. Cena te rente danes ni znana in ne more biti znana zaradi tablic smrtnosti. Dejstvo je, da se življenjska doba podaljšuje, s tem pa se slabšajo pogoji nakupa rente.

Ali ste vedeli, da se je renta od leta 1987 za moške znižala za 45,9%, za ženske pa 32,3%? Zato ZAJAMČENA RENTA predstavlja resnično PREDNOST, saj tudi v prihodnje pričakujemo podaljševanje življenjske dobe.

Kako se varčevanja lotiti?

Kaj je najbolj pomembno?

Pomembno je, da se vprašate ali varčujete dovolj, koliko sploh morate varčevati ali je vaše varčevanje ustrezne oblike in koliko bo znašala vaša pokojninska vrzel.

Čim prej, tem boljše.

Če še ne varčujete za lastno starost, pričnite takoj. Vsak dan se pozna. Če pričnete prej, boste lahko varčevali nižje mesečne zneske in privarčevali več. Poskrbite za prijeten najdaljši dopust v življenju in začnite varčevati za pokojnino že danes. Upokojitvena starost se zvišuje, višina pričakovanih pokojnin pa zmanjšuje.

Ne bodite stiskaški do sebe!

Koliko vam resnično pomeni 30 EUR ali 50 EUR? Že od 30 EUR mesečno navzgor lahko poskrbite, da boste dobro živeli tudi v pokoju. 

Kako načrtovati pokojnino?

Glede na socialno politiko in dejstvo, da se javne pokojnine ne bodo zviševale, pogoji pa se tudi letno zaostrujejo, je pomembno, da razmišljamo o dodatnih prihodkih ali rentah, ki nam bodo omogočale dostojno življenje v pokoju. 

Rešitev je dobro zasnovan individualni pokojninski načrt, s katerim boste točno vedeli:

  •  koliko bo znašala vaša državna pokojnina,
  • koliko potrebujete denarja, da si v starosti zagotovite finančno varnost,
  • kateri način varčevanja je najprimernejši za vas glede na vaše letne dohodke in glede na časovno oddaljenost od vaše upokojitve,
  • koliko mesečno bi naj varčevali, da boste imeli dovolj,
  • koliko lahko sploh pričakujete dodatne pokojnine iz vaših že obstoječih varčevanj.

Da ne bodo dobre pokojnine privilegij iznajdljivih!

Pljunite v roke in začnite varčevati za dodatno pokojnino, sicer boste finančno breme ne le državi, ampak tudi svojim otrokom. Lahko se vam pripeti, da boste prepozni. Zavedati se moramo, da nam država ne bo omogočala niti osnovnih sredstev za preživetje. Zato je še kako pomembno, da se tega problema lotimo premišljeno in načrtno.

Da bo vaša zajamčena renta res ZAJAMČENA! Več…

Donosno naložbeno varčevanje z rentno  klavzulo!

Začnite čim prej, saj si tako lahko z nižjimi zneski zagotovite višje prihodke za jutri!

eIzračun Pokojninsko varčevanje

Vnesite podatke in prejeli boste informativni izračun pokojninsko varčevanje! ( * označuje obvezno polje)

Vaši osebni podatki

Osnovno o mesečni naložbi

Vaše sporočilo

Informativni izračun bo narejen ob predpostavkah, da gre za zdravo osebo, ki se ne ukvarja z ekstremnimi športi, ne opravlja nevarnega poklica in nima prekomerne telesne teže. Če katera od teh predpostavk ne bi veljala, bi pomenilo podražitev zavarovanja. Izračun je zgolj informativne narave in ni zavezujoč. Vsi podatki bodo uporabljeni izključno za namene posredovanja želenih informacij. Podatke bomo obravnavali in varovali v skladu z GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. List RS, št. 86/2004).