Vesna Koban, dne 15. 2. 2018

Kdo si ne želi 500 EUR dodatne pokojnine, ali pa še bolje, pol milijona evrov na svojem bančnem računu? To se lahko zgodi,  če danes sprejmemo pravilno odločitev. Želja vsakega upokojenca je, da jesen življenja preživi čim bolj srečno, zdravo in  neobremenjeno.

Stavite samo na državno pokojnino?

Raziskave kažejo, da zgolj 25% Slovencev želi delati po 60. letu svoje starosti.

Pravijo pa, da bomo Slovenci v povprečju živeli do 82. leta. To pomeni, da bomo morali po odhodu v penzion finančno preživeti še več kot 20 let. Vsi pa vemo, da nam država ne more zagotoviti 20 letnega brezskrbnega finančnega odmora, zato je potrebno, da vsak pravočasno poskrbi za svojo rit.

Verjetno si ne želite jesen življenja preživeti na minimalni državni pokojnini, ki vam ne bo omogočala dostojnega življenja? V pokoju morda ne bomo želeli več služiti – delati za denar ali pa nam zdravje to ne bo omogočilo. Vsekakor pa bomo, ko bomo starejši, potrebovali več zdravstvenih storitev, več zdravil, več terapij in več toplic. Poleg tega pa bomo v času, ko bomo imeli res veliko prostega časa želeli odpotovati tudi na kakšen lep izlet.

Zakaj bi varčevali danes, če lahko jutri?

Vsak dan poslušam tarnanje ljudi, da si ne morejo privoščiti rentnega varčevanja, ker danes šolajo svoje otroke, odplačujejo kredite, pa še za svoje starše finančno skrbijo, saj je njihova pokojnina zdaleč prenizka za kritje vseh njihovih mesečnih stroškov.

Kar naenkrat se bo tudi nam zgodilo, tako rekoč čez noč,  da bomo pristali na 50 % naših današnjih mesečnih neto prihodkov. Nihče prav točno ne ve kolikšna bo njegova pokojnina, vse do trenutka, ko se upokoji. Če danes prejemamo povprečno neto plačo 1.000 EUR (brez potnih stroškov, malice), lahko jutri pričakujemo približno 500 EUR pokojnine. Nam bo to dovolj za dostojno življenje? Si ne želimo namesto dostojnega življenja raje finančno brezskrbno življenje? Neumni smo, če danes računamo samo na državno pokojnino in sami danes nič ne ukrenemo, da bi poskrbeli za svojo zlato dodatno pokojnino, ki bo pokrila luknjo med današnjimi prihodki in dejansko javno pokojnino. Ob tej priložnosti vas vabim, da si pogledate resnično pravljico kako sta Janko in Metka poskrbela za svojih 624 EUR dodatka. VEČ..

Ne vem, če je za vas to pomemben podatek, a že v dandanašnjem času se z odhodom v pokoj začne agonija preživetja.

Vsi pa poznamo star pregovor, ki pravi: kar boš sejal v mladosti, to boš žel v starosti.

Zato predlagam naslednje…

Ustrezen pokojninsko-naložbeni portfelj vas privede do končnega cilja: zagotovljanje dovolj visokih mesečnih prihodkov od 65. leta naprej. Kaj je najbolj pomembno pri pokojninskem načrtu, da ne brcnete v temo, si preberite tukaj…VEČ…

Naj vas spremlja naslednja misel:

“Kamen na kamen palača, zrno na zrno pogača.”  Zato že danes poskrbimo za čim večjo pogačo.

PokojninaVarčevanje
eIZRAČUN

Varčevanje za pokojnino

Izračunaj

Za odličen nasvet brez kalorij si prenesite našo eKNJIGO o super pokojnini!

Dobili boste odgovore:

  • Kako se pripraviti na prihodnost
  • Kako enostavno doseči visoko pokojnino
  • Največje napake pri načrtovanju rente

Prenesite si svojo eKNJIGO.

Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

da bodo vaše finance v koraku s časom.Uspešno ste se prijavili na novice.