Matej Lebreht, dne 22. 6. 2019

To ni zgodba s srečnim koncem, je pa resnična in nosi v sebi zelo dragoceno sporočilo (imena v zgodbi so zaradi varovanja podatkom spremenjena).

Katjo sem prvič spoznal na hladen novembrski dan. Sprejela me je v majhni a lepo urejeni, topli pisarni iz katere je vodila svoje podjetje, katerega je ustanovila sama. Že takoj sem videl, da je Katja ena tistih podjetnic, ki je izredno fokusirana na svoje delo. Lahko bi rekel, da se ji je zdela vsaka minuta dragocena in da se ji je najin sestanek na začetku zdel celo odveč.

Ker je ena izmed lastnosti svetovalcev pri Finančni Hiši tudi ta, da moramo znati delati s podjetniki in razumeti njihove potrebe, sem hitro prepoznal da z Katjo nimava veliko časa. Tako je bilo svetovanje zelo individualno in osredotočeno na rešitve, ki jih kot Finančna Hiša ponujamo svojim strankam.

Vse poti vodijo k kreditu…

Pogovor je nanesel na kredit. Katja je pred dobrim letom dni na eni izmed slovenskih bank vzela nekaj več kot 100.000 EUR stanovanjskega kredita, katerega je zavarovala pri banki. Za njo je bila zgodba s tem kreditom zaključena.

Kar pa ni vedela oziroma je noben na to ni opozoril, pa je bilo dejstvo, da je kredit zavarovan samo za primer smrti.

Problem…

Z drugimi besedami to pomeni, da je kredit zaščiten samo v primeru smrti kreditojemalca, ni pa Katja zaščitila sebe, če kredita ne bo mogla plačevati, če dlje časa ne bo mogla delati zaradi bolezni ali poškodb ali če pride do začasne ali trajne delovne nezmožnosti.

To bi bilo dejansko še huje, saj bi Katji kljub morebitni nezgodi ali bolezni, ki bi ji onemogočilo opravljanje dela in s tem pridobivanjem prihodka od katerega živi in je odvisna njena družina, obveznosti do banke ostale. Torej dolgovi ostanejo, prihodki pa se lahko celo prepolovijo, ko smo na bolniški.

Ker sva s Katjo govorila isti jezik, sva hitro našla primerno rešitev in ji uredila primerno zaščito.

Potem pa se je zgodilo….

V naslednjih mescih sva se s Katjo večkrat slišala saj je med prebiranjem naših novic zasledila še nekaj rešitev, ki so se ji zdele kot podjetnici zanimive. Spomnim pa se klica, ki me je kljub temu, da je to sestavni del moje službe, presekal.  Bila je Katja, ki mi je javila da so ji odkrili raka na jajčnikih.

V tem trenutku so zazvonili vsi alarmi. Morate se zavedati, da še tako previdna stranka nikoli ne razmišlja, da je lahko enkrat tudi sama tista, ki bo zbolela za tako hudo boleznijo kot je rak.

Pa vendar, če pride do takšnega primera je naša naloga, da poskrbimo za komunikacijo med stranko in zavarovalnico ter omogočimo stranki popolno osredotočenost na okrevanje in izplačilo zavarovalne vsote, ki ji lahko omogoči zdravljenje pri najboljših zdravnikih.

Naredil sem vse kar je bilo v moji moči, da sem Katji v zadnjih tednih lahko omogočil, da se je osredotočila na zdravljenje in to da je čas preživela s svojimi najbližjimi.

Na žalost je njen čas, da nas zapusti, nastopil prekmalu, pa vendar sem bil sam pomirjen, ko sem se ob prebijanju skozi vso papirologijo zavedal, da bodo njen mož in dva otroka bili lahko vsaj brez ene dodatne skrbi in to je, da bi jim banka odvzela streho nad glavo.

KreditiZavarovanje
eIZRAČUN

Zavarovanje kredita

Izračunaj

Zavarovanje je sodelovanje, a kako? Preprosto!

Prenesite si svojo eKNJIGO.

Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

da bodo vaše finance v koraku s časom.Uspešno ste se prijavili na novice.