Vi imate cilj, mi rešitev!

Zakaj MANAGERSKO zavarovanje?

Dragi naši podjetniki, zavarujte sebe in svet, ki ste ga ustvarili. Predstavljajte si, kaj se zgodi z vašim podjetjem, če na delovnem mestu niste osebno prisotni 6 mesecev?

Zavarovanje podjetnika

Vaša dlje časa trajajoča odsotnost iz delovnega mesta lahko povzroči upad prihodkov podjetja, celo izgubo naročnikov, kupcev, dobaviteljev. Na koncu to velikokrat privede do zaprtja podjetja.

Zakaj se podjetniško zavarovati:

  • Predstavljajte si, da zbolite za rakom ali se huje poškodujete.
  • Namesto, da bi šli brezskrbno na 6 mesečno bolniško in se brez finančnih težav čim prej pozdravili, ste primorani hoditi v službo, da ustvarjate mesečne prihodke podjetja in posledično zaslužite svojo plačo, da preživite svojo družino in si pokrijete redne tekoče mesečne stroške.
  • Če kot podjetnik izgubite začasno delovno zmožnost (zaradi hude bolezni ali poškodbe), ste ne glede na svojo bolniško upravičeno odsotnost, primorani tekoče mesečno ustvarjati prihodke s.p.-ja ali d.o.o.-ja, da lahko tekoče odplačujete kreditne in davčne obveznosti, tekoče mesečne stroške, plače sebi in delavcem,..

  • Ne pozabimo, če gremo na bolniško, si moramo sami sebi zagotoviti plačo še za mesec in pol (45 dni oz. 30 delovnih dni).

  • Poskrbite, da vaš družinski in zasebni standard ter podjetje ne bo ogroženo in se kot podjetnik primerno zavarujte!

Z zavarovanjem delovne nezmožnosti si boste zagotovili nadomestilo izpada dohodka, s pomočjo katerega vam ne bo potrebno opravljati dela med bolniškim staležem.

Odsotnost delavca

Vsako podjetje potrebuje delavce, da lahko opravlja svoje poslanstvo. Slovenska zakonodaja določa, da je delodajalec primoran svojim zaposlenim kriti bolniško odsotnost za prvih 30 delovnih dniZato vsaka odsotnost zaposlenega pomeni za podjetje strošek. V kolikor je prišlo do poškodbe na delovnem mestu je delodajalec primoran zraven bolniške odsotnosti delavcu povrniti tudi odškodnino za nastalo poškodbo.

Zakaj zavarovati delovna mesta?

  • bolniška odsotnost zaposlenih je 30 delovnih dni (45 dni) čisti strošek podjetja,
  • dalj časa trajajoča odsotnost delavca je pogosto posledica poškodbe ali bolezni delavca
  • če je odgovornost delodajalčeva, bo Zavod za zdravstveno zavarovanje zahteval povračilo stroškov zdravljena,
  • na delovno mesto odsotnega delavca boste primorani zaposliti nov kader in ga primerno usposobiti
  • z zavarovanjem bolniške odsotnosti boste poskrbeli, da boste zavarovani tako proti odškodninskim zahtevkom, kot tudi prejemali za začasno nadomestilo za kritje bolniškega nadomestila delavca in pokrili stroške uvajanja novega zaposlenega.

 

Podjetniški kredit

Ko  se odločite za najem kredita pri banki in ga zavarujete, s tem ne zavarujete svojega podjetja ali vaše družine, ki je odvisna od poslovanja vašega podjetja. Po Zakonu o dedovanju RS dedujejo vse vaše dolgove vaši dediči, tudi mladoletni otroci. Če pride do smrtnega primera podjetnika, bo vaša družina primorana pokriti obveznosti podjetja. Zastrahujoče, mar ne?

Če ste samostojni podjetnik, jamčite za vse svoje dolgove s svojim celotnim zasebnim premoženjem. Vendar tudi lastniki d.o.o. podjetij velikokrat podpisujejo osebne menice in zastavljajo lastne domove ter s tem osebno odgovarjajo za poplačilo dolgov.

Lastniški delež

Kadar je v vašem podjetju več solastnikov tako imenovan lastniški delež večih lastnikov, boste v primeru smrti enega izmed lastnikov podjetja dolžni izplačati dediče po trenutni vrednosti podjetja. Zaradi smrtnega primera katerega izmed lastnikov je pogosto ogroženo nadaljnje poslovanje podjetja.

Problem nastane, če v podjetju ni likvidnih sredstev, ki bi vam omogočala izplačilo lastniških deležev. Istočasno pa je potrebno pokrivati še vse kreditne in druge tekoče obveznosti ter davke podjetja.

Šparanje za jutri, branje za danes!

Kaj vam zavarovalni zastopnik nikoli ne bo povedal

Kaj vam zavarovalni zastopnik nikoli ne bo povedal

Da se vam to zavarovanje izplača, se vam kost mora zlomiti vsaj 4x v desetih letih. Predlagamo, da tega »jurja« shranite v predal in ko si zlomite roko, vzemi teh 300 EUR iz predala. Namesto dnevne odškodnine si zagotovite nezgodno mesečno rento, ki zagotavlja visoko kritje.Tega vam zavarovalni zastopnik nikoli ne bo povedal.

Naložbeno varčevanje iz podjetja! 76% prihranek denarja

Naložbeno varčevanje iz podjetja! 76% prihranek denarja

Biti podjetnik se sliši prav nobel, vendar velikokrat za seboj potegne ogromno dela in neprespanih noči ter skrbi. Podjetniki ogromno svojega življenja tako preživimo med 4 stenami zakopani v gore dela, vendar ne smemo pozabiti na tretje življensko obdobje, ko se bomo upokojili in uživali v trdo prigaranih sadovih. Moramo priznati, da smo v zadnjem času opazili povečano število podjetnikov, ki želijo poskrbeti za to obdobje v življenju, vendar se jih veliko ne zaveda možnih ugodnosti.

Kako dolgo v pokoju bodo zadostovali moji prihranki?

Kako dolgo v pokoju bodo zadostovali moji prihranki?

Ali ste se že vprašali, za kako dolgo vam bodo zadoščali prihranki? Hitro se lahko zgodi, da ko boste dopolnili sedemdeset let starosti, ostanete brez dodatne pokojnine. Večina Američanov obuboža pri svojem osemdesetem letu starosti, ko jim poidejo vsi življenjski...

Kaj so povedale naše stranke?

Ko sem šel v zasebne vode, sem rekel, da si hočem nekaj ustvariti. Seveda tudi za svojo starost. Kot mlad človek namreč pretirano o pokojnini ne razmišljaš, v smislu, kje je še to. Ampak verjemite, zelo hitro mine čas. Če varčuješ, lahko pričakuješ, da boš nekaj imel. Ljudje bi morali gledati, da si zagotovijo finančno varnost za prihodnost.

Janez Ajlec

Kot profesionalni športnik lahko povem, da je za uspeh potrebno veliko vztrajnosti, samodiscipline, predvsem pa moraš imeti jasno zastavljene cilje. Prepoznavnost je posledica uspeha, ki ga dosežemo na začrtani poti. FINANČNE HIŠA d.o.o. je podjetje, ki je prepoznavno in uspešno podjetje.

Tomaž Barada

Primerilo se mi je, da sem imela priložnost opazovati FINANČNO HIŠO iz ozadja, iz takorekoč back stage pozicije. Priznam, da mi je vzelo sapo: poslovne ideje, znanje o finančnem trgu, know how, ki ga obvladajo se mi zdijo kot iz nekega drugega, tujega, izjemno razvitega sveta. Česa takšnega v Sloveniji doslej še nisem imela priložnosti opazovati.

Bernarda Jeklin

Ekipa FINANČNE HIŠE veliko investira v izobraževanje. Zato jih spoštujem. Ker brez vlaganja v znanje ni pravega uspeha, ni strokovnosti. Vlagajte v znanje in zaupajte tistim, ki vlagajo v znanje.

Aleš Lisac

Varčevanje za vsak žep!

Že od 30 EUR mesečno navzgor ste lahko tudi vi udeleženi v dobičkih od najboljših na svetu.

KNJIGA Postani kreator svojih financ!

Postani kreator svojih financ!

Oplemenitite svoje finančno znanje na zabaven in enostaven način! Povečajte svoje prihodke!


VEČ O KNJIGI