Vi imate cilj, mi rešitev!

Zakaj MANAGERSKO zavarovanje?

Dragi naši podjetniki, zavarujte sebe in svet, ki ste ga ustvarili. Predstavljajte si, kaj se zgodi z vašim podjetjem, če na delovnem mestu niste osebno prisotni 6 mesecev?

Zavarovanje podjetnika

Vaša dlje časa trajajoča odsotnost iz delovnega mesta lahko povzroči upad prihodkov podjetja, celo izgubo naročnikov, kupcev, dobaviteljev. Na koncu to velikokrat privede do zaprtja podjetja.

Zakaj se podjetniško zavarovati:

 • Predstavljajte si, da zbolite za rakom ali se huje poškodujete.
 • Namesto, da bi šli brezskrbno na 6 mesečno bolniško in se brez finančnih težav čim prej pozdravili, ste primorani hoditi v službo, da ustvarjate mesečne prihodke podjetja in posledično zaslužite svojo plačo, da preživite svojo družino in si pokrijete redne tekoče mesečne stroške.
 • Če kot podjetnik izgubite začasno delovno zmožnost (zaradi hude bolezni ali poškodbe), ste ne glede na svojo bolniško upravičeno odsotnost, primorani tekoče mesečno ustvarjati prihodke s.p.-ja ali d.o.o.-ja, da lahko tekoče odplačujete kreditne in davčne obveznosti, tekoče mesečne stroške, plače sebi in delavcem,..

 • Ne pozabimo, če gremo na bolniško, si moramo sami sebi zagotoviti plačo še za mesec in pol (45 dni oz. 30 delovnih dni).

 • Poskrbite, da vaš družinski in zasebni standard ter podjetje ne bo ogroženo in se kot podjetnik primerno zavarujte!

Z zavarovanjem delovne nezmožnosti si boste zagotovili nadomestilo izpada dohodka, s pomočjo katerega vam ne bo potrebno opravljati dela med bolniškim staležem.

Odsotnost delavca

Vsako podjetje potrebuje delavce, da lahko opravlja svoje poslanstvo. Slovenska zakonodaja določa, da je delodajalec primoran svojim zaposlenim kriti bolniško odsotnost za prvih 30 delovnih dniZato vsaka odsotnost zaposlenega pomeni za podjetje strošek. V kolikor je prišlo do poškodbe na delovnem mestu je delodajalec primoran zraven bolniške odsotnosti delavcu povrniti tudi odškodnino za nastalo poškodbo.

Zakaj zavarovati delovna mesta?

 • bolniška odsotnost zaposlenih je 30 delovnih dni (45 dni) čisti strošek podjetja,
 • dalj časa trajajoča odsotnost delavca je pogosto posledica poškodbe ali bolezni delavca
 • če je odgovornost delodajalčeva, bo Zavod za zdravstveno zavarovanje zahteval povračilo stroškov zdravljena,
 • na delovno mesto odsotnega delavca boste primorani zaposliti nov kader in ga primerno usposobiti
 • z zavarovanjem bolniške odsotnosti boste poskrbeli, da boste zavarovani tako proti odškodninskim zahtevkom, kot tudi prejemali za začasno nadomestilo za kritje bolniškega nadomestila delavca in pokrili stroške uvajanja novega zaposlenega.

 

Podjetniški kredit

Ko  se odločite za najem kredita pri banki in ga zavarujete, s tem ne zavarujete svojega podjetja ali vaše družine, ki je odvisna od poslovanja vašega podjetja. Po Zakonu o dedovanju RS dedujejo vse vaše dolgove vaši dediči, tudi mladoletni otroci. Če pride do smrtnega primera podjetnika, bo vaša družina primorana pokriti obveznosti podjetja. Zastrahujoče, mar ne?

Če ste samostojni podjetnik, jamčite za vse svoje dolgove s svojim celotnim zasebnim premoženjem. Vendar tudi lastniki d.o.o. podjetij velikokrat podpisujejo osebne menice in zastavljajo lastne domove ter s tem osebno odgovarjajo za poplačilo dolgov.

Lastniški delež

Kadar je v vašem podjetju več solastnikov tako imenovan lastniški delež večih lastnikov, boste v primeru smrti enega izmed lastnikov podjetja dolžni izplačati dediče po trenutni vrednosti podjetja. Zaradi smrtnega primera katerega izmed lastnikov je pogosto ogroženo nadaljnje poslovanje podjetja.

Problem nastane, če v podjetju ni likvidnih sredstev, ki bi vam omogočala izplačilo lastniških deležev. Istočasno pa je potrebno pokrivati še vse kreditne in druge tekoče obveznosti ter davke podjetja.

BREZPLAČNA OCENA VAŠEGA FINANČNEGA STANJA

PRIDOBITE ODGOVORE na vprašanja:

 • Koliko denarja bo dovolj za mojo pokojnino?
 • Sem dovolj in ustrezno zavarovan?
 • Kakšen je moj izpad dohodka v primeru izgube dela, bolniške, ...?

  Naročite se na eNOVICE

  Šparanje za jutri, branje za danes!

  6 razlogov zakaj varčevati za otroka

  6 razlogov zakaj varčevati za otroka

  Varčevanje za otroka je pomembno, saj lahko zagotovi boljšo finančno prihodnost za vašega otroka. Starši lahko z varčevanjem za otroka poskrbijo za različne potrebe, kot so izobraževanje, zdravstveni stroški in prihodnost otroka nasploh. Izobraževanje Eden od glavnih...

  Kam vlagati v letošnjem letu 2023?

  Kam vlagati v letošnjem letu 2023?

  V FINANČNI HIŠI smo imeli redni letni posvet z Družbami za upravljanje Triglav skladi in Sava Infond. Po njihovem mnenju se za leto 2023 kaže kot leto, ko se bo gospodarska situacija po svetu stabilizirala, saj se pričakuje umirjanje inflacije. To, v kombinaciji s...

  Takšna zavarovanja potrebujete, če imate otroka

  Takšna zavarovanja potrebujete, če imate otroka

  Med starševskimi skrbmi je varnost otroka na prvem mestu, je pokazala ameriška raziskava. Vaši otroci bodo najbolje zavarovani, če boste sami dobro zavarovani. Z zavarovanji starši poskrbijo za svojo finančno varnost in s tem posledično tudi za varnost otroka. Starši...

  Kaj so povedale naše stranke?

  Ko sem šel v zasebne vode, sem rekel, da si hočem nekaj ustvariti. Seveda tudi za svojo starost. Kot mlad človek namreč pretirano o pokojnini ne razmišljaš, v smislu, kje je še to. Ampak verjemite, zelo hitro mine čas. Če varčuješ, lahko pričakuješ, da boš nekaj imel. Ljudje bi morali gledati, da si zagotovijo finančno varnost za prihodnost.

  Janez Ajlec

  Kot profesionalni športnik lahko povem, da je za uspeh potrebno veliko vztrajnosti, samodiscipline, predvsem pa moraš imeti jasno zastavljene cilje. Prepoznavnost je posledica uspeha, ki ga dosežemo na začrtani poti. FINANČNE HIŠA d.o.o. je podjetje, ki je prepoznavno in uspešno podjetje.

  Tomaž Barada

  Primerilo se mi je, da sem imela priložnost opazovati FINANČNO HIŠO iz ozadja, iz takorekoč back stage pozicije. Priznam, da mi je vzelo sapo: poslovne ideje, znanje o finančnem trgu, know how, ki ga obvladajo se mi zdijo kot iz nekega drugega, tujega, izjemno razvitega sveta. Česa takšnega v Sloveniji doslej še nisem imela priložnosti opazovati.

  Bernarda Jeklin

  Ekipa FINANČNE HIŠE veliko investira v izobraževanje. Zato jih spoštujem. Ker brez vlaganja v znanje ni pravega uspeha, ni strokovnosti. Vlagajte v znanje in zaupajte tistim, ki vlagajo v znanje.

  Aleš Lisac

  Varčevanje za vsak žep!

  Že od 30 EUR mesečno navzgor ste lahko tudi vi udeleženi v dobičkih od najboljših na svetu.

  KNJIGA Postani kreator svojih financ!

  Postani kreator svojih financ!

  Oplemenitite svoje finančno znanje na zabaven in enostaven način! Povečajte svoje prihodke!


  VEČ O KNJIGI