Karmen Darvaš Fister, dne 10. 9. 2022

1.Dnevna odškodnina je predraga.

Ste vedeli, da je cena dnevnega nadomestila v višini 10 EUR približno 9 EUR/mes? V desetih letih tako zavarovalnici plačate 1.080 EUR samo za ta del zavarovanja.Če pride do zloma kosti, se zlomljena kost zaceli v 4 tednih. In takrat vam zavarovalnica izplača 300 EUR.

Da se vam to zavarovanje izplača, se vam kost mora zlomiti vsaj 4x v desetih letih. Predlagamo, da tega »jurja« shranite v predal in ko si zlomite roko, vzemi teh 300 EUR iz predala. Namesto dnevne odškodnine si zagotovite nezgodno mesečno rento, ki zagotavlja visoko kritje.Tega vam zavarovalni zastopnik nikoli ne bo povedal.

2.Naložbeno življenjsko zavarovanje je tvegano.  

Nihče vam ne bo povedal, da v naložbeni polici varčujete rizično, da zneski, ki jih vplačujete niso zajamčeni. Jutri je lahko vaših 50 EUR vrednih le še 30 EUR. Vsi vam bodo obljubljali  lepe donose in vas ulovili na pohlep. Pri naložbenih policah se je treba zavedati, da ni nič garantiranega, niti pretekli donosi niti zneski, ki jih vplačujete. Držite se pravila, da toliko kolikor ste stari, da vsaj toliko % mesečnih zneskov vlagate v zajamčene oblike varčevanja. V drugem stebru v okviru življenjskih ciklov država z razlogom ne dovoljuje rizične naložbe za starejše ljudi.

Naložbenih polic nikoli ne sklepajte pri domačih zavarovalnicah v domače slovenske sklade, saj so predrage. V te slovenske sklade lahko vstopite direktno brez zavarovalnic in brez zavarovalniške provizije.

3.Ne splača se varčevati v življenjskih zavarovanjih.

Življenjsko zavarovanje je namenjeno zavarovanju in ne varčevanju. Je predrago. Saj vam že ime “življenjsko zavarovaje” pove vse, da gre za zavarovanje in ne za varčevanje.Varčujte v rentnih policah brez življenjskega zavarovanja, kjer si zagotovite mesečno dosmrtno rentno izplačevanje.

Zavarovalni zastopnik vam ne bo povedal, da varčujte v rentnem zavarovanju in se istočasno zavarujte s poceni riziko zavarovanjem, saj najverjetneje tega nima v svoji ponudbi.To zmagovalno kombinacijo imajo žal v svoji ponudbi le redke zavarovalnice.

Zavarovanje
eIZRAČUN

Preverite ali ste dovolj in ustrezno zavarovani.

Izračunaj

    Zavarovanje je sodelovanje, a kako? Preprosto!

    Prenesite si svojo eKNJIGO.

    Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

    da bodo vaše finance v koraku s časom.    Uspešno ste se prijavili na novice.