Karmen Darvaš Fister, dne 30. 3. 2020

Ali ste vedeli, da se je renta od leta 1987 za moške znižala za 45,9%, za ženske pa 32,3%?

Zato ZAJAMČENA RENTA predstavlja resnično PREDNOST, saj tudi v prihodnje pričakujemo podaljševanje življenjske dobe.

Ko se odločate za sklenitev rentnega varčevanja, je pomembno, da si zagotovite JAMSTVO rente in ne le zajamčenega kapitala, ki ga nudijo vsa življenjska zavarovanja.

Potrošniki ali varčevalci so nemalokrat zavedeni, ko sklenejo življenjsko zavarovanje ali pokojninsko varčevanje, da si bodo na ta način zagotovili tudi zajamčeno pokojnino.

To žal ni res. Zagotovijo si le zajamčeni kapital, s katerim si bodo nekega dne tudi kupili rento. Cena te rente danes ni znana in ne more biti znana zaradi tablic smrtnosti. Dejstvo je, da se življenjska doba podaljšuje, s tem pa se slabšajo pogoji nakupa rente.

ZAJAMČENA RENTA je edini produkt na finančnem trgu, ki vključuje vedno daljšo življenjsko dobo. V prihodnosti bomo po 65. letu živeli dlje, kot živijo sedanji 65-letniki. Tako bo kapital, ki današnjemu 65-letniku zadošča, premajhen za daljšo življenjsko dobo 65-letnika čez 20 let.

Tako morajo današnji 30-letniki privarčevati več, kot je moral 30-letnik pred dvajsetimi leti.

Razlika med ostalimi varčevalnimi produkti in ZAJAMČENO RENTO je v tem, da prvi nudijo le vrednost (nominalni znesek), s katerim lahko upokojenec razpolaga, zajamčena renta pa redni mesečni prihodek do smrti.

ZAJAMČENA RENTA je tudi edina neobdavčena renta v Sloveniji, saj je že v samem pristopu sklenjena tako, da se produkt na koncu varčevalnega obdobjane ne prekine, ampak se avtomatično nadaljuje z rentnim izplačevanjem do smrti.

Pokojnina
eIZRAČUN

ZAJAMČENA RENTA

Izračunaj

  Za odličen nasvet brez kalorij si prenesite našo eKNJIGO o super pokojnini!

  Dobili boste odgovore:

  • Kako se pripraviti na prihodnost
  • Kako enostavno doseči visoko pokojnino
  • Največje napake pri načrtovanju rente

  Prenesite si svojo eKNJIGO.

  Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

  da bodo vaše finance v koraku s časom.  Uspešno ste se prijavili na novice.