FINANČNA HIŠA, dne 22. 3. 2024

»Sem samski, star 31 let, pravkar sem se zaposlil kot računalničar in si odprl svoj s.p. Kreditov še nimam, otrok tudi ne. S partnerko živiva skupaj v najetem stanovanju v Ljubljani. Načrtujeva, da bova najela stanovanjsko posojilo v roku 3 do 5 let. Zanima me kaj bi mi svetovali, kako naj prihraniva za polog za stanovanjsko posojilo, predlagate konkretno rešitev? Morda kakšno zavarovanje? Nisva še zavarovana, tudi varčujeva ne. Višek denarja puščava na bančnem računu.«

 

Svetuje Anja Verlič, finančna svetovalka z licenco:

 

Zaradi trenda rasti cen, nepremičnin v preteklih letih si mladi v današnjem času, težko privoščijo nakup stanovanja brez kredita. Se pa je treba zavedati, da je kredit velika odgovornost in, da je potrebno kredit temeljito in dobro zavarovati.

Ker ste pa sedaj tudi novopečeni podjetnik je potrebno, da temeljito zaščitite tudi sebe in s tem seveda svoj s.p. Ker ste tudi ključni kader v svojem s.p, to še poveča tveganje v primeru izpada dohodka. Zaščito vas in vaše partnerke je potrebno narediti v vsakem primeru,  ne samo v primeru najetja kredita.

 

 1. REŠITEV KRATKOROČNIH TEŽAV

Med kratkoročne rešitve štejemo zavarovanje nezgode in zavarovanje za težke bolezni. Ti dve rešitvi služita, da boste po poškodbi oziroma bolezni lahko pokrili izpad dohodka ali denar porabili za alternativna zdravljenja in medicinske usluge.  Nezgodno zavarovanje in zavarovanje za težke bolezni je torej namenjeno vsem, ki želijo zagotoviti finančno varnost sebi in svoji družini v primeru poškodb ali v primeru bolezni.

 1. DOLGOROČNE TEŽAVE

Denar, ki ga puščamo na bančnem računu na žalost izgublja na svoji vrednosti.  Prihranki so na udaru inflacije in na koncu  denar dan za dnem izgublja na vrednosti, kar pa verjetno ni vaš cilj. Zato priporočam namenski naložbeni račun, kamor boste odvajali sredstva in plemenitili premoženje ter ga zaščitili pred inflacijo. Seveda pa je varčevanje tek na dolge proge in kakor se Rim ni zgradil čez noč, tako je tudi tukaj potrebna večletna disciplina, ki je na koncu poplačana z lepimi donosi. Ta denar se tako lahko uporabi za polog ali predčasno poplačilo kredita, za pokritje morebitnega izpada dohodka, lahko se nameni za širjenje posla ali nakup lastnih poslovnih prostorov. Navsezadnje tudi za pokojnino.

Svetujem, da izkoristite ta BREZPLAČNI INFO IZRAČUN DONOSNE NALOŽBE.

 

Še nekaj nasvetov za naložbeno varčevanje:

 • Varčevanje mora biti redno, priporoča se vsaj 10% mesečne neto plače
 • Denar od mesečne plače za varčevanje namenite takoj ob prejemu le te na račun.
 • Če želite prihraniti več,  naredite pregled svojih prihodkov in odhodkov. Predlagam tole FINANČNO ANALIZO.
 • Postavite si realne cilje in se jih držite.
 • Razkrivam vam najboljše naložbeno varčevanje, kjer varčujete v največjih družbah na svetu. VEČ…

 

 1. ŽIVLJENJSKO ZAVAROVANJE

Kot tretje priporočan življenjsko zavarovanje v primeru smrti. Življenjsko zavarovanje je verjetno najbolj znano zavarovanje, služi za zaščito vaše partnerke. Gre za zavarovanje, s katerim lahko vaš partner pokrije kredit v primeru vaše smrti.

 

 

VarčevanjeZavarovanje
eIZRAČUN

Izpad dohodka

Izračunaj
eNAROČILO

Želim dober načrt zavarovanj

Naroči

  Zavarovanje je sodelovanje, a kako? Preprosto!

  Prenesite si svojo eKNJIGO.

  Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

  da bodo vaše finance v koraku s časom.  Uspešno ste se prijavili na novice.