Karmen Darvaš Fister, dne 1. 6. 2023

 

Anja je do nedavnega živela popolnoma običajno. Imela je svoj s.p. in delala za večje podjetje. Nenadoma je huje zbolela. Zaradi šoka in stresa, ki ga je doživela ob tem, ko je izvedela za bolezen, ni bila sposobna več vsakodnevno hoditi v službo, nakar je sledilo dolgotrajno zdravljenje. Ker 7 mesecev ni bila prisotna na delovnem mestu, so njeni kupci pobegnili drugam. Dohodka tako rekoč ni več ustvarjala, kupce je postopoma izgubljala, denarja na bančnem rečunu za odplačevanje davčnih obveznosti in za odplačevanje kredita za stanovanje pa je tudi že zmanjkovalo.

Težko se je prebijala iz mesec v mesec, bolniško nadomestilo ji je komaj zneslo za odplačevanje stanovanjskega kredita in tekočih stroškov. Nekaj prihrankov, ki jih je imela na banki za hude čase, pa je potrošila za doplačevanje zdravil. V sedmem mesecu, ko so jo uspešno pozdravili, pa je ugotovila, da mora svoj s.p. zapreti, saj ni imela več posla, banki pa je bila dolžna že 2 obroka za odplačilo stanovanjskega posojila.

Preostalo ji ni nič drugega, kot da se prijavi na Zavod za zaposlovanje in si poišče novo službo. A kaj, ko službe danes ni lahko in hitro najti. Iskala jo je pol leta, v tem času pa ji je banka zasegla stanovanje, saj je bilo pod hipoteko.

REŠITEV JE ZAŠČITA DELOVNE SPOSOBNOSTI

Anja bi lahko sklenila zavarovanje za primer delovne nezmožnosti in bi plačevala mesečno premijo le 14,34 EUR, premija bi se knjižila med stroške njenega s.p.-ja. Ob nastopu bolezni bi prejela izplačilo 80.000 EUR, kar bi ji zadoščalo za odplačilo celotnega kredita in s tem bi stanovanje obdržala. Ostalo bi ji še nekaj denarja za odplačilo zdravil in pokrivaje tekočih stroškov. Rezerve, ki jo je imela na banki, se ji ne bi bilo potrebno dotikati in bi ji ostal denar za čas iskanja nove službe, ko je šla na Zavod za zaposlovanje. Njen življenjski slog se sploh ne bi spremenil, standard ji ne bi upadel. Doživljala bi manj stresa in verjetno zaradi tega tudi prej ozdravela.

FINANČNI HIŠI svetujemo, da se za takšne in podobne primere, ki se lahko zgodijo vsakomur izmed nas, preventivno zaščitite, torej za primer, če postanete nesposobni za delo.

Slabe novice preko telefona

 

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki je prepričanih, da je skoraj nemogoče da ravno vas doleti trajna poškodba ali težka invalidnost? Verjemite niste edini! Polovica vprašanih v raziskavi zavarovalnice Zurich je namreč prepričanih, da imajo manj kot 10% možnost česa takšnega. Vendar kaj pa če se vendarle zgodi?

Hujša bolezen ali poškodba lahko pusti hude posledice. Življenjski slog se močno spremeni, dohodki se zmanjšajo, stroški pa zvišajo. O tem sicer ne razmišljamo, a  preventivno lahko naredimo ogromno.

 

Da boste lahko kredit tudi jutri nemoteno odplačevali…

Zelo pomembno je, da že pri najetju posojila poskrbimo za celovito zaščito kredita, ne le za zavarovanje kredita na banki v primeru smrti, ampak tudi za zavarovanje kredita, če ga ne bi zmogli odplačevati zaradi izpada dohodka.

Cena pravilno zavarovanega kredita je zelo nizka napram ceni, ki jo ljudje plačujejo, če se dohodki zmanjšajo zaradi poškodb, hudih bolezni ali smrti partnerja oz zakonca.

V FINANČNI HIŠI smo pripravili BREZPLAČNI INFORMATIVNI IZRAČUN popolno zavarovanega kredita. Preverite koliko vas stane. VEČ… 

brezplačnim informativnim izračunom boste izvedeli koliko vas stane popolno zavarovanje kredita. Tako za primer izpada dohodka v primeru hudih poškodb in kritičnih bolezni kot so rak, kap, srčni infarkt, da ga boste lahko nemoteno odplačevali in za primer smrti, da ga ne bodo podedovali vaši otroci.

Žal ostaja dilema kako ne zapasti v finančne težave. Če se zaradi bolniškega nadomestila mesečni prihodek zniža, kreditna obveznost pa ostane ista, kaj nam je storiti, da ne doživimo še stresa, ki ga povzročajo finančne skrbi? V času bolezni si ne moremo privoščiti še dodatnega stresa, saj le-to samo še poslabša zdravstveno stanje posameznika, kar privede še do daljšega zdravljenja in daljše bolniške odsotnosti. In tako se vrtimo v začaranem krogu.  Z pravilnim in pravočasnim preventivnim zavarovanjem se izognemo finančnim težavam v prihodnje.

 

Imate zavarovalni načrt?

Ljudje so velikokrat nevede podzavarovani. Z zavarovalnim načrtom pa lahko ugotovite ali ste ustrezno in dovolj zavarovani.

Če niste pravilno zavarovani, se zgodi, da v primeru poškodb, bolezni, izpada dohodka zavarovalnica ne izplača odškodnine, ki jo pričakujete.

 

Želite ZAVAROVALNI NAČRT?  Več.. 

 

Ocena vašega finančnega zdravja! Naj vaše finance nikoli ne postanejo vaša skrb!

Obstajajo aplikacije, ki vam zelo hitro podajo oceno vašega finančnega zdravja. Izpolnite obrazec in takoj po oddaji prejmete analizo oz poročilo vašega trenutnega stanja in priporočila kaj je treba urediti na področju osebnih financ. S pomočjo naprednih analitičnih orodij se vam pripravi poročilo.

Želite analizo in poročilo? Uporabite napredno aplikacijo. Več… 

 

 

 

 
Zavarovanje
eIZRAČUN

Izračunajte koliko vas stane poceni zavarovanje izpada dohodka

Izračunaj
eNAROČILO

Želim dober načrt zavarovanj

Naroči

    Zavarovanje je sodelovanje, a kako? Preprosto!

    Prenesite si svojo eKNJIGO.

    Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

    da bodo vaše finance v koraku s časom.    Uspešno ste se prijavili na novice.