Karmen Darvaš Fister, dne 29. 1. 2024

Denar, ki ni investiran na delniških trgih, izgublja realno vrednost

To je še posebej opazno v zadnjem letu, ko je v Evropi višja inflacija. To pomeni, da naš denar, če leži na bančnem računu, izgublja vrednost in bomo jutri lahko za enako vsoto denarja kupili manj dobrin. Zaradi tega je dandanes še toliko pomembnejše, da z vlaganjem na kapitalske trge ohranjamo realno vrednost denarja.

Varčevanje na delniških trgih, ki se izplača

Ameriški poslovni časnik American Economic Review je izdelal študijo o tem, koliko so investitorji v zadnjih desetih letih zaslužili in koliko bi zaslužili, če bi portfelj v tem času pustili nedotaknjen.

Rezultati so bili presenetljivi in kažejo, da je povprečen vlagatelj v tem času zaslužil le 50% tistega kar bi zaslužil, če bi delnice pustil lepo pri miru.

Finančni hiši d.o.o. svetujejo, da naj jedro portfelja sestavljajo globalni delniški skladi, ki vlagajo v razvite trge, kot sta Evropa in ZDA. Ti bodo dosegali konstantne donose skozi daljše časovno obdobje. In potem je treba v tem portfelju vztrajati. Če naložbe venomer spreminjate, se zgodi to, kar je pokazala zgornja raziskava, da boste zaslužili za polovico manj kakor, če bi pustili naložbe nedotaknjene.

Nemški strateg Philipp Vorndran iz finančne družbe Flossbach von Storch svetuje: Če želite pozitivne realne donose, boste seveda večino vložili v delnice. Potem pa se tega recepta držite več desetletij.

Zgodovinska priložnost za donosno vlaganje

Smo v obdobju, ko so donosi padli in se v tem trenutku kupujejo poceni točke, s postopnim mesečnim vlaganjem dosegate srednjo vrednost in ta način investiranja je primeren tudi za ziheraše, ki jih je strah izgub. Izkoristite potenciale, ki jih ponuja trg.

Dolgoročno varčevanje v tej naložbeni polici je donosno in davčno ugodno.

Izdelajte si BREZPLAČNI INFO IZRAČUN DONOSNE NALOŽBE

 

Številne prednosti, ki odlikujejo to donosno naložbeno varčevanje, so:

 neobdavčeni dvigi prihrankov

– potencialno dosegate visoke donose.

– uveljavljate garancijo na kapital,

– zaklepate dobičke pred izgubo,

– naknadno vplačate 1x zneske, mesečne ali letne zneske zvišujete,

– idealna rešitev za vašo dodatno pokojnino, saj vam zagotavlja dosmrtno izplačevanje neobdavčene rente po tablicah smrtnosti iz leta 2005,

– varčujete v največjih družbah na svetu kot so BlackRock, Fidelity,..

– možnost predčasnih dvigov prihrankov,..

Za vas smo naredili brezplačni izračun donosnega naložbenega varčevanja.

 

Želim posvet s strokovnjakom za varčevanje in naložbe:

– V POSLOVALNICI v Mariboru ali Ljubljani

ali 

– DOMA

ali 

– NA DALJAVO

Prekinitve, ki vas lahko veliko stanejo

Varčujte v naložbenih policah (delniških naložbah, vzajemnih delniških skladih), kjer si lahko zagotovite mesečno dosmrtno rentno izplačevanje. Vendar jih nikar predčasno ne prekinjajte. Z vsakim predčasnim prekinjanjem plačate visoke stroške odkupov, predčasnih prekinitev, pa še v obdavčitev zapadete.

Vztrajajte vsaj deset let, da se izognete plačilu davka.

Prijavite se na zanimive novice iz sveta naložb: PRIJAVA na novice.

Preberite brezplačno eKnjigo Kako investirati, da boste zaslužili.

Pazite, ne počnite tega!

Direktorica FINANČNE HIŠE, mag. Karmen Darvaš Fister, opozarja, da začnite z naložbenim varčevanjem čim prej, najbolje kar s prvo zaposlitvijo z nižjimi zneski. Nato vsako leto varčevalni znesek povišujte kakor se vam viša standard. Pomembno je, da najprej razvijete navado varčevanja. Nikakor predčasno ne prekinjajte varčevanj, ampak sledite zastavljenim ciljem. Sama še danes varčujem v naložbah, ki sem jih sklenila pred dvaindvajsetimi leti. Vse te naložbe sem sklenila za namen dodatne rente. Velikokrat me kdo vpraša koliko pa si zaslužila v tej ali oni naložbi…pa vam povem, da ne vem. Ne spremljam donosov in stanja premoženja, saj so to vse dolgoročne naložbe, že na začetku sklenjene razpršeno. Varčujem preko direktne obremenitve. In to je najboljši recept, če želite vztrajati. Darvaš Fisterjeva še opaža, da so ljudje preveč brezskrbni glede lastne pokojnine, da preveč dolgo odlašajo, na koncu pa jim je žal, da niso pričeli prej. Poleg tega preveč pogosto spremljajo donose in pri vsakem padcu že panično odreagirajo in to sebi v škodo. In vse preveč ljudi hlepi po špekulativni naložbah, za katere se ne zavedajo, da ne morejo biti edina naložba. Na koncu vedno samo izgubljajo. Več o njenem razmišljanju najdete v njeni knjigi Postani kreator svojih financ!

NaložbeNaložbeni trgi
eIZRAČUN

Naložbeno varčevanje

Izračunaj

  Kako investirati, da boste zaslužili!

  Povprečen vlagatelj je v zadnjih 10 letih zaslužil le 50% tistega kar bi zaslužil, če bi…

  Izvedeli boste:

  • 10 zlatih pravil za modro investiranje.
  • Kako v 6 korakih do donosnih naložb.
  • Kdaj je pravi čas za investiranje.

  Prenesite si svojo eKNJIGO.

  Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

  da bodo vaše finance v koraku s časom.  Uspešno ste se prijavili na novice.