Med starševskimi skrbmi je varnost otroka na prvem mestu, je pokazala ameriška raziskava. Vaši otroci bodo najbolje zavarovani, če boste sami dobro zavarovani. Z zavarovanji starši poskrbijo za svojo finančno varnost in s tem posledično tudi za varnost otroka. Starši se moramo vprašati: ˝Smo poskrbeli za primer, če izgubimo posel ali službo? Kakšno zavarovanje imamo za primer dolgotrajne bolniške odsotnosti? Kaj bomo v primeru hujše poškodbe?

Otroško varčevanje

ZAKAJ SPLOH ŽIVLJENJSKO ZAVAROVANJE?

Z življenjskim zavarovanjem se zavarujete za kakršnokoli smrt. V primeru smrti se izplačajo banki neodplačani krediti, nepokriti  minusi na transakcijskih računih, odprta obročna odplačevanja, leasingi, pogrebni stroški, preostanek pa prejmejo dediči, torej partner/ka in  otroci. Zato je zelo pomembno, da se dobro zavarujete za primer smrti. Zavarovanje naj ne pokriva zgolj neodplačane kredite, saj potem dedičem ne ostane nič in jim ne olajšamo življenja. Z zavarovanjem bi naj pokrili tudi izpad ene plače v gospodinjstvu vsaj za nekaj let. Smiselno je tudi, da ostane še nekaj denarja za šolanje otrok. Koliko se zavarovati in kako, si lahko preberete tudi v knjigi Postani kreator svojih financ!

Življenjsko zavarovanje se lahko sklene brez varčevanja kot riziko zavarovanje, h kateremu lahko priključite tudi:

  • Zavarovanje za hude bolezni (rak, kap, srčni infarkt). V primeru bolezni prejmete izplačilo za alternativno zdravljenje, pokrijete izpad place v primeru bolniške.
  • Zavarovanje v primeru invalidnosti: Kot invalid boste težje skrbeli za otroka. Za invalidnost vsi neradi slišimo, kaj šele, da bi o tem resno razmišljali. Vendar pa morate pretehtati to možnost že zaradi vašega otroka. Invalidnost namreč prizadene vsakega tretjega človeka. In zmotno je prepričanje, da si invalid samo, če pristaneš na vozičku. Zavarovalnice izplačujejo že veliko nižje stopnje invalidnosti, recimo 3%, kar pa se lahko zelo hitro zgodi, da postanemo 3% invalid.. Če pa ne boste sposobni za delo, bo dolgoročno zavarovanje za primer invalidnosti nadomestilo vsaj nekaj vaših prihodkov.
  • mesečno zdravstveno rento v primeru bolezni in
  • mesečno nezgodno rento v primeru poškodb. Ali veste da lahko prejemate 1.000 EUR mesečno dosmrtno rento za zelo nizko mesečno premijo? Želite več informacij? Strokovnjaki Finančne hiše so vam za tovrstne informacije na razpolago preko elektronski pošte: info@financnahisa.si

 

Opozarjamo, da sklenite riziko življenjsko zavarovanje brez varčevanja, varčevanje pa na ločeni polici. Ne mešajte varčevanja in zavarovanja na eni polici.

Za vas so pripravili brezplačni informativni izračun celovitega življenjskega zavarovanja. VEČ…

 

 

Zakaj NALOŽBENO VARČEVANJE ZA OTROKA?

Otroško varčevanje

 

Svojemu otroku lahko po končanem študiju pripomorete pri pologu stanovanjskega kredita. S pravočasnim naložbenim varčevanjem lahko otrokom omogočite šolanje v tujini, za kar se odloča vedno več študentov. Lahko mu zagotovite mesečno štipendijo in sebe finančno razbremenite. Starši lažje varčujemo danes 100 EUR kakor mu nudimo kasneje, ko bo študiral izven domačega kraja, vsak mesec 400-500 EUR mesečno za bone, študentski dom, prevoz, ipd.

Strokovnjaki opozarjajo, da naj bo naložbeno varčevanje sklenjeno s tujimi skladi, po desetih letih so dvigi neobdavčeni. To naložbeno varčevanje je eno najboljših v Sloveniji….

Potrebujete pomoč pri izbiri naložbenega varčevanja?

Dogovorite se za sestanek s svetovalcem na domu ali rezervirajte svoj termin v poslovalnici v Mb ali LJ 

 

To varčevanje ne vpliva na socialne transferje

Odveč je skrb, da bi varčevanje na naložbeni polici vplivalo na plačilo vrtca, otroške doklade ipd. Veliko ljudi sploh ne ve, da prihranki na banki, vzajemnih skladih, varčevanje za otroka in zavarovalne police pogosto sploh nimajo nobenega vpliva na to, koliko vrtca bodo plačevali ali koliko štipendije bo dobil njihov otrok. Mogoče ste tudi vi med tistimi starši, ki se zaradi strahu, da bodo plačevali več za vrtec ali da bodo dobivali nižje otroške dodatke, sploh ne upajo odločiti za varčevanja za otroka…V resnici pa prihranki nimajo tolikšnega vpliva kot prihodki gospodinjstva. Na socialne tranferje vpliva predvsem prihodek družine, torej višina plače in premoženje  (hiše, avtomobili, plovila, itd). Varčevanje pa  tako rekoč nič oziroma neznatno. Veliko staršev je strah, da jim bodo zaradi varčevanja znižali otroške dodatke in zaradi tega ne varčujejo. Marsikdo tudi dvigne prihranke iz banke, da ne bi vplivali na socialne transferje.

Če varčujete za otroka pri zavarovalnici v obliki naložbene police ali življenjskega zavarovanja, se le-to ne vštevajo v premoženje. Podrobneje o tem si lahko preberete tukaj…

 

Za vas smo pripravili BREZPLAČNI IZRAČUN OTROŠKEGA VARČEVANJA…

KAKO DO ŠTIPENDIJE?

S tem naložbenim varčevanjem lahko vašemu otroku zagotovite mesečno štipendijo. V tem primeru potrebujete dober dolgoročen varčevalni načrt. Z naložbenim varčevanjem lahko varčujete za prihodnost vašega otroka in hkrati poskrbite, da bo zanj poskrbljeno tudi v primeru najhujšega.

 

Izkoristite BREZPLAČNI INFO IZRAČUN DONOSNEGA NALOŽBENEGA VARČEVANJA. Več…

 

Kdaj pričeti z varčevanjem?

zavarovanje otroka

Najbolje je ob rojstvu otroka, saj imate le-tako dolgo obdobje do polnoletnosti otroka ali do konca študija. Na ta način lahko z nizkimi mesečnimi vložki privarčujete večjo vsoto denarja.

 

ZAVAROVANJE ODGOVORNOSTI ZA OTROKE

 

Majhni otroci radi raziskujejo, to pa lahko pripelje tudi do nezgod. Recimo v trgovini podre kozarce, steklene vaze, skodelice,..in povzroči škodo. Ko je malček aktiven na kolesu ali skiroju, lahko povzroči škodo na tujem avtomobilu ali celo prometno nesrečo. Ste zavarovali škodo, ki je nastala sosedom, v trgovini ali na neznančevem avtomobilu in ste zanjo odgovorni vi? Takšno škodo vam pokrije zavarovanje odgovornosti.

Varčevanje
eIZRAČUN

Varčevanje za otroka

Izračunaj