FINANČNA HIŠA, dne 28. 3. 2019

V današnjih novicah, spletu in na socialnih omrežjih vsak dan zasledimo kakšno zgodbo o uspehu. Kako je zaslužil ta in kako oni. Beremo, da so ljudje obogateli praktično iz danes na jutri. Z malo truda so prišli do bogastva. Ogromno je bilo tudi zgodb o ”piramidnih zaslužkih”, kako potrebuješ samo ”dva” in tako si lahko s svojo mrežo zaslužil ogromne vsote denarja za katerega ni bilo potrebno postoriti prav veliko. Pa je res vse tako lepo kot se sliši? Ali pa je veliko tega besedila le oglasnega, tako da cilja na velik delež bralcev, ki so željni nekega hitrega zaslužka.

Roko na srce, vsak bi si želel tega, pa vendar obstajajo ljudje, ki svoje delo opravljajo s strastjo in zaradi tega, da pustijo svoj pečat v življenju.

Nekako ljudje zmeraj slišijo tisto kar hočejo. Se pravi, daj mi toliko ali vloži toliko in ko začnejo sredstva vlagati s čustvi, se lahko pojavi gromozanski problem. Na žalost se temu dostikrat reče izguba in tako smo priča znova in znova istim zgodbam : ‘‘So me nategnili.” Pa so res? Ali se problem skriva v nas samih, ker slišimo le tisto kar hočemo? Nikakor nočemo pomisliti na izgubo, saj to ne pride v poštev.

Tako se zmeraj pojavlja vprašanje kdaj in kje je tisti zadnji vlak, katerega vsi tako lovimo v želji po zaslužku.

Pa smo zamudili, ker smo skeptiki ali zato ker nismo trenutno imeli sredstev za vlaganje ali ker nas je kaj drugega prepričalo v to, da nismo. Vse zgoraj našteto je možno in prav tako velik zaslužek. Pa vseeno naj se navežem na neko najstarejšo obliko varčevanja oz. plemenitenja sredstev, katera se je izkazala za najbolj učinkovito, preživi dolgoročno, je varna in tudi dobičkonosna. To je postopno vlaganje v vzajemnih skladih.  S pogledom v tečajnico ste vsak dan na tekočem kaj se dogaja na parketu vzajemnih skladov.

Kako pametno varčevati v vzjemnih skladih?

Z malimi zneski se daleč pride

Za vstop v vzajemne sklade s postopnim varčevanjem ne potrebujemo velikih zneskov ali kakšnega pretiranega finančnega znanja, saj zato poskrbijo strokovnjaki na tem področju. Tako se izognemo prehitrim odločitvam na čustveni ravni, prenagljenim tveganim odločitvam in vsem pastem, v katere bi se kot neizkušeni vlagatelj lahko ujeli in tako hitro zaključili svojo zgodbo.

Določite pravila igre

Ko smo se odločili za vstop v vzajemne sklade, s strokovnjakom naredimo finančni načrt. Določimo vse točke naše ”igre” na poti do cilja. Opredelimo kakšen smo vlagatelj. Ali vstopamo kot nek špekulant ali kot nek zmeren vlagatelj. Lahko smo bolj zadržani in se držimo bolj zajamčene sheme. Pa vendarle moramo vedeti da so to dolgoročne naložbe in ni to ni kriptovaluta z visokim tveganjem, kjer smo lahko čez noč ob vse ali pa profitiramo.

Naložbena kombinacija

Izberemo optimalno kombinacijo in košarico skladov, da naša sredstva razpršimo in zagotovimo, da naš denar dela za nas. Z enostavno aplikacijo MOJ ePORTFELJ  ste vsak trenutek na tekočem kaj se dogaja z vašim investiranim denarjem v skladih.

Sila enostavno

Tovrstno vlaganje je izjemno, saj ni drobnega tiska in je sila enostavno. Klient vplačuje sredstva mesečno, letno, polletno in tako je vse odvisno od nastavljenega portfelja.

Brez ciljev tavate v temi

Letno lahko dosežete velike donose ali pa malo manjše, zato je zelo pomembno da si ob vstopu v vzajemne sklade zastavimo cilje. Kakšno vsoto želimo doseči? Kako dolgo bomo varčevali in za kakšen namen? Dobro premislite in določite znesek, ki vam ne bo v breme, hkrati pa vam bo prinesel finančno varnost.

Vlagajte pametno, vlagajte postopno in ne zaletavo, šele takrat boste uživali ob gledanju vaših številk brez stresnih situacij, predvsem pa mislite nase in na svoje bližnje.

NaložbeVarčevanje
eIZRAČUN

Naložbeno varčevanje

Izračunaj
eNAROČILO

Želim naložbeni načrt

Naroči

Kako investirati, da boste zaslužili!

Povprečen vlagatelj je v zadnjih 10 letih zaslužil le 50% tistega kar bi zaslužil, če bi…

Izvedeli boste:

  • 10 zlatih pravil za modro investiranje.
  • Kako v 6 korakih do donosnih naložb.
  • Kdaj je pravi čas za investiranje.

Prenesite si svojo eKNJIGO.

Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

da bodo vaše finance v koraku s časom.Uspešno ste se prijavili na novice.