Barbara Rakovec Tuliak, dne 16. 1. 2018

Že nekaj let lahko opazujemo fenomen »kriptomanije«, ki je v letu 2017 dosegel res neslutene višine.

Baje lahko s kriptovalutami obogatiš kar čez noč. Ali res? Preberite…

Kljub nenehnemu opozarjanju finančnih strokovnjakov je povprečni vlagatelj še vedno narejen iz krvi in mesa in ga vodi čredni nagon. Strah se razblinil  pod težo pohlepa nas smrtnikov. Nekdo nekje spet kuje zaslužek s prodajo megle.

Zgodovina se ponavlja. Vedno se je in se vedno bo. Zmagali pa bodo samo tisti najpogumnejši, torej tisti, ki so kupovali prvi in so do danes večino portfelja kriptovalut že zdavnaj pretopili v kaj bolj oprijemljivega, v denar, nepremičnine, zlato, delnice, obveznice. Dober primer sta lastnika Bistampa, danes multimilijonarja, ki sta večino premoženja,  zasluženega z menjalnico- borzo kriptovalut že zdavnaj pretopila v zemljišča ob slovenskem primorju.

Da, vsi vemo da so kriptovalute neizbežna prihodnost plačilnih sistemov in da bodo v prihodnosti počasi zamenjale fizični denar, kot ga poznamo danes.

 

Ampak, katera kriptovaluta bo zamenjala katero valuto, če jo sploh bo?

Zelo težko namreč verjamem v to, da bo Bitcoin, Ethereon, Ripple ali ena od 900 drugih alternativ zares zamenjala USD, EUR-o, JEN…. Zdrava pamet mi namreč nalaga razmišljanje v smeri, da bo vsaka o navedenih držav v bližnji prihodnosti umaknila s trga najprej recimo 50% svoje papirnate valute, jo uničila in jo nadomestila z kripto dolarjem, eurom, jenom…

Moje razmišljanje potrjujejo tudi zadnja dogajanja v Južni Koreji, Rusiji, na Kitajskem, kjer omejujejo trg obstoječih kriptovalut in razmišljajo u uvajanju svojih nacionalnih  kriptovalut.

Kaj torej storiti? Vseeno kupiti ali pozabiti?

Če res želite biti del te »kriptomrzlice« se lahko letos poigrate s svojimi dopustniškimi plani. Vložite načrtovani denar za dopust v kriptovalute. Imate dve možnosti: Ali boste ostali doma in noge namakali v lavorju ali pa si boste privoščili najboljše in najdražje počitnice, ki si jih danes ne morete niti zamisliti. Ste pripravljeni tvegati?

Jaz nisem. Si bom pa zagotovo poskusila oplemenititi nekaj denarja in izkoristiti ugoden, medvedji trend še letos na dobrih, starih in preverjenih kapitalskih trgih.

Pa srečno!

Barbara Rakovec Tuliak

 

Naložbe
eIZRAČUN

Naložbeno varčevanje

Izračunaj

Kako investirati, da boste zaslužili!

Povprečen vlagatelj je v zadnjih 10 letih zaslužil le 50% tistega kar bi zaslužil, če bi…

Izvedeli boste:

  • 10 zlatih pravil za modro investiranje.
  • Kako v 6 korakih do donosnih naložb.
  • Kdaj je pravi čas za investiranje.

Prenesite si svojo eKNJIGO.

Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

da bodo vaše finance v koraku s časom.Uspešno ste se prijavili na novice.