mag. Karmen Darvaš, dne 16. 5. 2017

Ko boste šli na banko po kredit, vam banka po novem ne sme več vsiljevati sklepanja kakršnihkoli zavarovanj.

Po novem Zakonu o potrošniških posojilih vam banka ne sme več pogojevati kredita s sklenitvijo življenjskega zavarovanja, naložbenega zavarovanja ali z odpiranjem transakcijskega računa.

Lahko pa vam  ponudi dve ločeni ponudbi. V eni izmed teh dveh ponudb lahko ponudi paket dodatnih storitev z ugodnostmi. Lahko vam sicer ponudi znižanje obrestne mere kot ugodnost, če sklenete pri njih  tudi življenjsko zavarovanje ali naložbeno zavarovanje in/ali odprete transakcijski račun. Ne sme pa to biti pogoj za odobritev kredita.

Potrošniki se bomo tako morali še bolj povezati z zunanjimi neodvisnimi finančnimi svetovalci, ki nam bodo preračunali ali se sploh izplača kljub ponujeni nižji obrestni meri odpreti nov transakcijski račun in skleniti življenjsko zavarovanje.

Pogostokrat se dogaja, da banke kljub ponujeni nizki obrestni meri niso ugodne, a so potrošniki pri njih vendarle sklepali dražja zavarovanja. Na obdobje 10 let do 20 let prihaja do občutnih razlik v ceni glede na konkurenčno ponudbo in lahko veliko prihranite.

Finančni strokovnjaki vam pregledamo ponudbo vaše banke, saj vam  mora banka po novem dati možnost 7-dnevnega roka za razmislek. Ko boste podpisali posojilno pogodbo pa imate 14 dnevni rok za odstop od pogodbe brez navedbe razloga.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate: info@financnahisa.si

Krediti
eIZRAČUN

Zavarovanje kredita

Izračunaj
eNAROČILO

Želim dober načrt zavarovanj

Naroči

Zavarovanje je sodelovanje, a kako? Preprosto!

Prenesite si svojo eKNJIGO.

Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

da bodo vaše finance v koraku s časom.Uspešno ste se prijavili na novice.