Vesna Podbreznik, dne 5. 12. 2020

Ob svetovnem dnevu boja proti raku, ki ga beležimo vsako leto 4. februarja, se vsak podjetnik, vsak zaposlen, mama, oče, bivši ali sedanji pacient na onkološkem oddelku vpraša kaj narediti v primeru IZPADA DOHODKA.

V FINANČNI HIŠI že dolgo časa opozarjamo na problematiko izpada dohodka, prevečkrat pa žal zaman.

Izpad dohodka predstavlja vsako zmanjšanje rednih prilivov, ki nam omogočajo poplačilo vsakomesečnih obveznosti in na koncu tudi preživetje.

Pomembno je, da smo na takšen izpad pripravljeni.

Zagotovo se boste strinjali z menoj, da lahko v družini, podjetju, svoji okolici izgubimo sposobnost pridobivanja mesečnega prihodka (denarja) iz štirih razlogov:

 1. IZPAD DOHODKA zaradi nesreče, ki me lahko privede v trajno nezmožnost za delo, zaradi posledice poškodbe, ki se žal ne bo izboljšala (na primer: Izguba finomotorike, zmanjšanje gibljivosti določenega dela telesa, umski upad sposobnosti pri poškodbi glave in podobno)

 1. IZPAD DOHODKA zaradi bolezni. Vsi vemo, da sedanji način življenja – nenehno hitenje, teženje k boljšemu, v boju proti svoji konkurenci – doživljamo vsakodnevni stres. Posledica stresa so novodobne bolezni. Ena izmed najpogostejših skupin bolezni je zagotovo rak. Ob njegovem levem boku stoji kap, ob njegovem desnem boku pa infarkt.

 1. IZPAD DOHODKA zaradi gospodarske situacije.…časi, ko smo lahko rekli; »ah, v tem poslu bo vedno kaj za delati«, so mimo. Danes je edina stalnica v našem življenju sprememba. Bodimo odgovorni in se pripravimo tudi na takšno situacijo z ustvarjanjem lastne likvidnosti / denarja. Pozabite na stare zgodbice, da vam bo vaše premoženje rešilo morebitno nastalo situacijo. Danes je pomembno, da se hitro prilagodimo na nastale situacije. To pa zmoremo le takrat, ko imamo pri sebi likvidno gotovino – bodisi osebno ali v podjetju.

 1. IZPAD DOHODKA v primeru smrti. Kaj se zgodi z podjetjem, zaposlenimi, katerega edini lastnik umre? Kaj se zgodi, če umre mož/oče, ki je bil nosilec hipotekarnega kredita? Kaj se zgodi če umre partner, ki je edini imel zaposlitev v skupnem gospodinjstvu?

Bodite odgovorni do sebe in svoje okolice in poskrbite za celovito ZAŠČITO PRED IZPADOM DOHODKA, ki lahko doleti vsak trenutek, prav vsakogar izmed nas.

Pričnete lahko s prvim korakom:

Zavarovanje
eIZRAČUN

Izpad dohodka

Izračunaj

  Zavarovanje je sodelovanje, a kako? Preprosto!

  Prenesite si svojo eKNJIGO.

  Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

  da bodo vaše finance v koraku s časom.  Uspešno ste se prijavili na novice.