Stranke so nam zaupale, kaj jih je prepričalo, da so svoj kredit zaščitile v celoti:


1.    Želja vsakega kreditojemalca je, da  svojcem ne  zapusti  dolgov in da je njegov kredit dobro in predvsem v celoti zavarovan. Nihče si ne želi, da bi njegove kredite morali odplačevati njegovi otroci.

2.    Vsi si želimo vedeti, da banka v primeru najhujšega ne bo prodala naše nepremičnine in nam na silo odvzela doma.

3.    Vsi si želimo nemoteno odplačevati svoje obveznosti, četudi se plača zniža, izpade dohodek zaradi nesreč, bolezni ali poškodb. Dobro zavarovan kredit  nam omogoča, da mirno spimo.

4.    Nastal bi velik problem, če bi morali za dlje časa v bolniški stalež, saj bi se vam s tem mesečni prihodek znižal, odplačevanje kredita pa postalo skoraj nemogoče.

5.    Poskusite si predstavljati, kako bi odplačevali kredit v primeru trajne delovne nezmožnosti in minimalnim dohodkom.


6.    Ne želimo si, da se nam standard zniža, če ne bomo zmožni hoditi v službo in služiti denarja.

7.    Kolega niso uspeli prepričati, da bi svoj kredit zavaroval. Po nesreči, ki jo je preživel, sta morala z ženo prodati hišo, da lahko preživita.

Ali imate ustrezno zavarovan kredit? Ste poskrbeli za to, da ne bodo vaši otroci nosili vaših bremen?

Priporočamo, da zavarujete vaše kredite  v primeru smrti kreditojemalca, za primer, če nastopi invalidnost kreditojemalca in če kreditojemalec zboli za eno izmed novodobnih hudih bolezni (rak, kap, srčni infarkt,..). V vseh teh primerih bo treba banki odplačevati dolg še naprej.

Koliko znaša investicija v pravo zavarovanje vašega kredita?

Mesečna premija za popolno zavarovanje kredita 50.000 EUR za vse zgoraj opisane primere znaša samo 29 EUR. Če želi nekdo zavarovati kredit za primer smrti, bo za to plačeval le 6,68 EUR mesečno.

Če banki odplačujemo kredit v višini 50.000 EUR na 10  let, znaša mesečna obveznost do  banke vsak mesec  507 EUR.

Ali bomo lahko odplačevali ta mesečni dolg vsak mesec, če nastopi invalidnost ali če zbolimo?

Ali bodo naši dediči v primeru smrti lahko odplačevali vsak mesec 507 EUR?

Namig za podjetnike

Podjetniki lahko sklenejo zaščito kredita na podjetje. Letna premija se knjiži kot davčno priznan odhodek podjetja. Lastniku podjetja ni potrebno dodatno obremenjevati svoje plačilne liste z dodatnimi zavarovanji.

Krediti
eIZRAČUN

Zavarovanje kredita

Izračunaj