Tako lahko pomagamo Svet obrniti na bolje!

Narava, nam je v zadnjih letih že krepko pokazala svoje zobe. Vedno bolj je jasno tudi tistim, ki jih tovrstne teme ne brigajo ali pa so jo do nedavnega celo ignorirali. Praktično že na tedenski ravni lahko iz medijev poslušamo/beremo o raznih poplavah, potresih, sušah, vulkanih in podobno. Okoljski problem je postal naša realnost.

Veliko nas je takšnih, ki smo pripravljeni narediti nekaj več, da zaščitimo okolje. Ali ste vedeli, da lahko z vlaganjem v naložbe  pomagate financirati dobre prakse v upravljanju podjetij, poslovna integriteta, (pozitiven) vpliv na okolje,  zelena gradnja, skrb do sočloveka, zdravje in dobro počutje, čista voda, cenovno dostopna in čista energija ter ob tem zagotovo dobro zaslužite?

Poročilo Global sustainable investment review 2020 razkriva, da se je od leta 2016 do leta 2020 vrednost trajnostno naravnanih investicij povečala za 50 odstotkov in zdaj predstavlja več kot tretjino vseh profesionalno upravljanjih sredstev. To pa ne bo pustilo ravnodušne tudi tiste vlagatelje, ki so indiferentni do vplivov na okolje.

Zakaj?

Roko na srce, vsi želimo s svojim denarjem zaslužiti.

Kako?

Spodaj vam razkrivam, kakšne donose, je vlaganje v trajnost prineslo vlagateljem zadnjih pet let:

Sava Infond Družbeno odgovorni +58,1 %
Pictet Quest Europe +36%
ERSTE Resp Stock America +63,5%

 

Komu priporočamo takšen tip naložbe?

  1. Vsem tistim, ki imate svoje prihranke v obliki depozitov še vedno na bankah in vsak dan izgubljate vrednost svojega denarja.
  2. Tisti, ki iščete kako vlagati v vodne vire.
  3. Tistim, ki si želite spremeniti Svet na bolje.
  4. Tistim, ki vam je mar za našo naravo.
  5. Tistim, ki preprosto želite enostavno zaslužiti s svojim denarjem.

finančni-nasvet


DISCLAIMER:  Pretekli donosi niso garancija za prihodnost. Članek ni priporočilo, ponudba ali vabilo k sestavljanju ponudbe za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je izključno namenjeno informiranju. Seznanitev z vsemi oblikami tveganj je pogoj za oblikovanje ustrezne investicijske odločitve o naložbah v finančne instrumente in izbiri vrste storitev. Informacije v sporočilu temeljijo na javno dostopnih podatkih.  FINANČNA HIŠA d.o.o. ne odgovarja za nobeno vrsto škode, ki bi nastala z uporabo podatkov in informacij, ki so vsebovani v tem članku in si pridržuje pravico do napak. Vsi podrobni podatki so v dokumentih, ki so na razpolago na spletu.
Naložbe
eIZRAČUN

Naložbeno varčevanje

Izračunaj