mag. Karmen Darvaš, dne 24. 2. 2018

Vsak se je že kdaj znašel v situaciji, bolj ko je partner govoril, manj smo ga razumeli. Pa smo se jezili, kako lahko tako drugače razmišlja. V čem so ženske drugačne od moških, ko je govora o denarju? Kako razmišlja ONA, kako ON o varčevanju? Kakšen odnos gojita do investiranja, naložb in prihodnosti? Sta si res tako različna? Res on raje tvega, ona pa želi varnost?

Pa poglejmo razmišljanja NJEGA in NJE, kako in kaj…So njeni odgovori čustveni, njegovi pa racionalni? Naj vas popeljemo v njuna različna svetova…

Kaj ti pomeni denar?

ONA: Menjalno sredstvo, s pomočjo katerega si lahko uresničiš marsikatero željo. Denar daje moč, samozavest, pogum, svobodo. Lepo je imeti denar.

ON: Svobodo, nagrado, motivacijo.

 

Kdo je bogat?

ONA: Kdor je srečen. Zares srečen. Dvomim, če imaš premalo denarja, da si lahko srečen, saj finančne težave ne osrečujejo. Preveč denarja pa tudi ne prinaša sreče, če ne znaš ravnati z denarjem in če imaš slab odnos do denarja.

ON: Kdor lahko popolnoma sam odloča o svojem življenju.

 

Kaj bi naredil z milijon evrov, če bi jih zadel/a na lotu?

ONA: Verjetno isto kot doslej. Varno bi jih naložila. Ne bi upala denarja zapraviti, ne bi upala brezglavo zapravljati.

ON: Najprej bi šel na potovanje okrog sveta za nekaj mesecev. Ko bi se vrnil bi 1/3 imel na banki kot gotovinsko rezervo, 1/3 bi naložil v nepremičnine, 1/3 bi investiral v ostale naložbene razrede.

 

Kako investiraš v svojo prihodnost? Kaj zate predstavlja PRIHODNOST?

ONA: Prihodnost je lepa. V lepo prihodnost je treba investirati s srcem. Za uresničitev prihodnjih želja varčujem na varen in preizkušen način. Za to sem pripravljena trdo delati kajti verjamem, da s preudarnimi koraki danes ustvarjamo jutrišnji dan.

ON: Prihodnost z veliki črkami zame pomeni doseči cilje. Svet, ki bo bolj pravičen, pošten in izjemno tehnološko napreden. Sam investiram v svojo prihodnost predvsem tako, da sem predan nenehnemu učenju in napredovanju.

 

Kako si predstavljaš svojo pokoj, svoja stara leta?

ONA: Brezskrbno. Ne želim biti primorana delati do konca življenja. Želim, da bo moja jesen življenja enako finančno preskrbljena kakor je današnji dan. Razlika je v tem, da danes delam, da lahko lepo živim, jutri pa želim lepo živeti na račun prihrankov iz današnjih aktivnih dni.

ON: Ločujem upokojitev in pokojnino. Upokojiti si želim čimprej. Ampak ta upokojitev je finančna upokojitev, torej pomeni, da imam dovolj denarja, da lahko delam tisto kar si želim. Svoja stara leta si predstavljam nekje na toplem, brez stresa in skrbi kaj mi bo prinesel jutri.

 

Kako varčuješ za pokojnino?

ONA: Varčujem varno, čeprav marsikdaj od kolegov poslušam očitke, da drago: v rentnih in življenjskih policah, v drugem stebru, v vzajemnih skladih in v stanovanjih, ki jih oddajam v najem.

ON: Nepremičnine, skladi, delnice, kriptovalute, zlato, gotovina. Vsi naložbeni razredi, s poudarkom na bolj tveganih naložbah. Kdor ne riskira, ne profitira.

 

Katera naložba je zate tvegana?

ONA: Tista, ki ne jamči glavnice.

ON: Vsaka naložba za katero slepo verjameš, da je popolnoma varna. Varne naložbe v resnici ne obstajajo.

 

Kaj so zate KRIPTOVALUTE?

ONA: Špekulacija.

ON: Prihodnost plačevanja in poslovanja.

 

Si že kdaj izgubil/a denar v kakšni investiciji, koliko in za kakšno investicijo je šlo?

ONA: Izgubila v investiciji, ki  je na prvi pogled izgledala varno, a se je na koncu izkazala za nevarno.

ON: Da. Izgubil sem sredstva na delniškem trgu, torej v delnicah. Šlo je za padec v višini 40 %, ko je nastopila finančna kriza. A takrat sem se o financah začel učiti. Danes gledam na to izgubo kot investicijo v znanje.

 

Kakšna služba je zate sanjska?

ONA: Tista, v kateri uživaš in se vsako jutro z veseljem prebudiš in se veseliš, da greš v službo.

ON: Takšna, kjer mi je omogočeno, da uresničujem svoje cilje in ambicije. To me navdihuje in izpopolnjuje bolj kot vse ostalo. Edino to je zagotovilo, da dam od sebe več kot se od mene pričakuje.

 

Kdaj si zaslužil/a svoj prvi denar?

ONA: Pri sedemnajstih, ko me je ženska iz Venere (beri mama) poslala fizično delat v tovarno, češ, da izkusim kako bom morala delati, če se ne bom želela šolati. Poučna izkustvena šola. Je pa bil dober občutek, ko sem si lahko za svoj denar kupila kar sem si takrat želela.

ON: S prodajo papirja v osnovni šoli, s katerim smo omogočili končni izlet po naši želji.

 

Kdo upravlja z družinskimi financami?

ONA: Ženske iz Venere.

ON: Ženska, da ne bi bilo treba meni 🙂

 

Katero knjigo bereš?

ONA: Tole tukaj: Več...

ON: Ta mi je zanimiva. Več..

NaložbeVarčevanje
eIZRAČUN

Naložbeno varčevanje

Izračunaj
eNAROČILO

Želim pokojninski načrt

Naroči

Zakaj bodo bogati vedno bogatejši, revni pa večno revni?

  • Si tudi vi želite več denarja? Višjo plačo?
  • Živite iz meseca v mesec, od plače do plače?
  • Ne morete nič prihraniti, ker so mesečni stroški previsoki, plača pa prenizka in obremenjena s krediti?

Zelo preprosto je….Potrebno je upoštevati le nekaj preprostih načel bogatih ljudi, pa lahko uspe tudi vam!

Si želite tudi vi več denarja?
Preprosto! Prenesite si svojo eKNJIGO!

Vsi podatki bodo uporabljeni izključno za namene posredovanja želenih informacij. Podatke bomo obravnavali in varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. List RS, št. 86/2004).

Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

da bodo vaše finance v koraku s časom.Uspešno ste se prijavili na novice.