Karmen Darvaš Fister, dne 3. 2. 2022

Varčujte za pokojnino, a pazite da se ne boste opekli!

 

Odločili ste se, da boste vsak mesec varčevali za svojo dodatno rento. Največja napaka je, da se ljudje običajno odločajo za višino varčevanja na osnovi tega, koliko lahko mesečno odvajajo za namen pokojnine, zato vam pred pričetkom varčevanja predlagamo izdelavo pokojninskega načrta.

S pomočjo pokojninskega načrta boste izvedeli, koliko morate varčevati za pokojnino, če želite zapolniti svojo pokojninsko vrzel. Le tako boste vedeli, ali varčujete dovolj. Pokojninsko varčevanje naj bo davčno ugodno z možnostjo dosmrtnega izplačevanja mesečne rente. Pametno izberite svojega finančnega skrbnika, ki vam bo svetoval, kako na najbolj ustrezen način rešiti vaš pokojninski problem. Ob tem ne pozabite, da se morda le enkrat v življenju odločate za rentno varčevanje, zato naj bo vaša odločitev premišljena. Popravnega izpita za pokojnino ne boste imeli.

Ker je čas največji kapital pri ustvarjanju rente, vam predlagamo, da z varčevanjem pričnete takoj in izkoristite čas, ki ga še imate na voljo.

Predlagamo vam zajamčeno rento z mesečnim vplačevanjem, kjer bo vaša renta izračunana na osnovi tablic smrtnosti iz leta 2005. Na koncu obdobja se lahko odločite tudi za enkratni dvig privarčevanih sredstev.

Kaj pa pravijo številke?

Če pričnete z varčevanjem 100 EUR mesečno, bo vaša dosmrtna renta znašala 230,90 EUR na mesec ali pa se odločite za 1x dvig 65.138 EUR (letno obrestovanje 3,5%).

PokojninaVarčevanje
eIZRAČUN

Izračun pokojnine

Izračunaj
eNAROČILO

Želim pokojninski načrt

Naroči

  Za odličen nasvet brez kalorij si prenesite našo eKNJIGO o super pokojnini!

  Dobili boste odgovore:

  • Kako se pripraviti na prihodnost
  • Kako enostavno doseči visoko pokojnino
  • Največje napake pri načrtovanju rente

  Prenesite si svojo eKNJIGO.

  Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

  da bodo vaše finance v koraku s časom.  Uspešno ste se prijavili na novice.