mag. Karmen Darvaš, dne 28. 5. 2017

Vlagatelji, ki stavijo na sektor informacijske tehnologije in na delnice podjetij kot so APPLE, GOOGLE, MICROSOFT, FACEBOOK, SAMSUNG, si letos kar manejo roke od velikih zaslužkov od svojih naložb.

 

V manj kot petih mesecih je letos najdonosnejši vzajemni skladi INFOND TECHNOLOGY prinesel vlagateljem kar 17% donosa.  Sledi mu ALTA KOMET z naložbami v trge v razvoju: v Mehiko, Turčijo in Južno Korejo in je letos ustvaril 16,90% donosa.

V zadnjem letu dni vodi INFOND TECHNOLOGY s 32,90% donosa.

V drugem najdonosnejšem skladu v zadnjem letu so varčevalci zaslužili 33,11% v delniškem skladu NLB Visoka tehnologija. Alpen.Emerging, delniški podsklad, ki ga upravlja ALTA je prinesel v 12 mesecih kar 31,77% donosa. Vlaga na trge v razvoju, kjer stavijo na hitro gospodarsko rast največjih držav v razvoju in na rast kupne moči najštevilčnejšega prebivalstva na svetu.

Zgleda, da pa letos ne kaže dobro zlatu, rudninam, energetiki, surovinam in predelovalni industriji.

V zadnjih 12 mesecih se je najslabše odrezal obledelo zlati sklad ALTA GOLD z ustvarjenim minusom – 9,53%. Tudi ALTA ENERGY je odnesel vlagateljem  – 2,53% v zadnjih 12 mesecih, letos od januarja naprej pa je pridelal -12,77% izgube.

Celotno tečajnico si lahko ogledate tukaj…


DISCLAIMER: Pretekli donosi niso garancija za prihodnost. Članek ni priporočilo, ponudba ali vabilo k sestavljanju ponudbe za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je izključno namenjeno informiranju. Omenjeni članek je zgolj informativne narave in ne predstavlja podlage za nakupne odločitve potencialnih investitorjev. Seznanitev z vsemi oblikami tveganj je pogoj za oblikovanje ustrezne investicijske odločitve o naložbah v finančne instrumente in izbiri vrste storitev. Informacije v sporočilu temeljijo na javno dostopnih podatkih. Zgodovinski podatki o donosih ne zagotavljajo donosov v prihodnosti. FINANČNA HIŠA d.o.o. ne odgovarja za nobeno vrsto škode, ki bi nastala z uporabo podatkov in informacij, ki so vsebovani v tem članku in si pridržuje pravico do napak. Vsi podrobni podatki so v dokumentih, ki so na razpolago na spletu.

 

 

 

Naložbe
eIZRAČUN

Naložbeno varčevanje

Izračunaj
eNAROČILO

Želim naložbeni načrt

Naroči

Kako investirati, da boste zaslužili!

Povprečen vlagatelj je v zadnjih 10 letih zaslužil le 50% tistega kar bi zaslužil, če bi …

Izvedeli boste:

  • 10 zlatih pravil za modro investiranje
  • Kako v 6 korakih do donosnih naložb
  • Kdaj je pravi čas za investiranje

Zlata pravila za modro investiranje!
Prenesite si svojo eKNJIGO.

Vsi podatki bodo uporabljeni izključno za namene posredovanja želenih informacij. Podatke bomo obravnavali in varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. List RS, št. 86/2004).

Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

da bodo vaše finance v koraku s časom.Uspešno ste se prijavili na novice.