Karmen Darvaš Fister, dne 5. 4. 2023

Varčevanje za otroka je pomembno, saj lahko zagotovi boljšo finančno prihodnost za vašega otroka. Starši lahko z varčevanjem za otroka poskrbijo za različne potrebe, kot so izobraževanje, zdravstveni stroški in prihodnost otroka nasploh.

  1. Izobraževanje

Eden od glavnih razlogov, zakaj bi morali varčevati za otroka, je izobraževanje. Izobraževanje lahko predstavlja velik finančni zalogaj za družine, zato je pomembno, da začnete varčevati zgodaj. Če začnete varčevati že v zgodnji fazi otrokovega življenja, boste lahko postopoma nabrali dovolj sredstev za plačilo izobraževanja.

  1. Finančna varnost

Varčevanje za otroka lahko zagotovi tudi finančno varnost v primeru nepredvidenih dogodkov, kot so nesreče, bolezni ali izguba službe. Če boste imeli dovolj sredstev na voljo, boste lažje prebrodili težke čase, ne da bi se morali zateči k izposojam ali kreditom.

  1. Zdravstveni stroški

Zdravstveni stroški so lahko velik finančni zalogaj, zlasti v primeru, da je otrok zbolel ali doživel nesrečo. Varčevanje za otroka lahko zagotovi finančno zaščito za zdravstvene stroške, saj boste imeli dovolj sredstev na voljo, da boste lahko plačali zdravstvene račune.

  1. Prihodnost otroka

Varčevanje za otroka lahko zagotovi tudi finančno varnost v prihodnosti. Ko otrok odraste in začne graditi svojo kariero, bo imel lažji začetek, če mu boste lahko pomagali z denarno pomočjo. Lahko mu pomagate plačati šolnino ali mu pomagate pri nakupu prvega stanovanja.

  1. Navajanje na varčevanje

Varčevanje za otroka lahko služi tudi kot odlična priložnost, da ga naučite, kako ravnati z denarjem. Če otroka vključite v postopek varčevanja, mu lahko pomagate razumeti pomembnost varčevanja in ga naučiti dobrih finančnih navad.

Kupite mu prozoren hranilnik. Zakaj, pa preberite v knjigi Postani kreator svojih financ!, kjer je eno poglavje namenjeno vzgoji otrok glede ravnanja z denarjem. O knjigi…

  1. Donosnejše naložbe

Dolgoročno varčevanje za otroka lahko prinese donosnejše naložbe. Če začnete varčevati zgodaj, boste lahko privarčevali z nižjimi mesečnimi zneski več denarja. Izberite donosne naložbe, da boste pokrili inflacijo in prejeli še nekaj obresti. Ta naložba prinaša potencialno višje donose…

 

ŽELITE BREZPLAČNI  INFO IZRAČUN DONOSNE NALOŽBE? VEČ… 

Varčevanje denarja

 

Varčevanje
eIZRAČUN

Varčevanje za otroka

Izračunaj
KNJIGA Postani kreator svojih financ!

Postani kreator svojih financ!

Oplemenitite svoje finančno znanje na zabaven in enostaven način! Povečajte svoje prihodke!


VEČ O KNJIGI

Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

da bodo vaše finance v koraku s časom.Uspešno ste se prijavili na novice.