Karmen Darvaš Fister, dne 3. 4. 2024

 

Varčevanje za otroka je ena od najboljših naložb, ki jih lahko storite v njegovo prihodnost.

 

 1. Finančna varnost otroka: Varčevanje za otroka je odličen način, da mu zagotovite v prihodnosti finančno varnost. S pravočasnim in doslednim varčevanjem lahko poskrbite za njegovo šolanje oziroma študij ali nakup stanovanja, ki bo vašemu otroku omogočilo uspešen začetek samostojnega življenja. Varčevanje bo otroku omogočilo, da bo imel dovolj sredstev za uresničevanje svojih strasti in ambicij.
 2. Priložnost za donosne naložbe: Ker za otroka varčujemo dlje časa, 10 ali več let, prinaša varčevanje za otroka tudi priložnost za višje zaslužke. Dolgoročne naložbe imajo običajno večje donose, kar pomeni, da lahko vaš denar uspešno raste skozi leta.
 3. Ustvarite finančno disciplino: Varčevanje za otroka je odlična priložnost, da otroka naučite o pomembnosti finančne discipline. Z rednim varčevanjem bo otrok razvil navado odgovornega ravnanja z denarjem in se naučil pravilno načrtovati svoje finance, kar mu bo koristilo skozi vso življenje. Otrok razvije navado rednega varčevanja, pametnega porabljanja in odgovornega upravljanja z denarjem. Varčevanje ga bo naučilo upravljati svoje finance v prihodnosti in postal bo finančno odgovorna odrasla oseba.
 4. Zmanjšanje finančnega stresa: Finančni stres lahko negativno vpliva na družino. Z varčevanjem za otroka zmanjšujete finančno breme in ustvarjate stabilno finančno prihodnost. To bo pomagalo zagotoviti mirno in sproščeno okolje, kar bo otroku omogočilo optimalen razvoj.
 5. Prihranki za nepričakovane dogodke: Varčevanje za otroka se lahko izkaže tudi za pokritje nepričakovanih dogodkov v življenju. Ustrezno si lahko zagotovite varnostno rezervo, ki vam bo pomagala pokriti nepričakovane stroške. Ni nujno, da se prihranki potrošijo za otroka. Če izgubimo službo, se lahko pokrije izpad dohodka iz teh prihrankov.

Ne glede na to, ali gre za kratkoročne cilje, kot so šolanje ali nakup avtomobila, ali za dolgoročne cilje, kot je financiranje študija ali stanovanja, bo varčevanje vašemu otroku zagotovilo trdno finančno prihodnost in mu omogočilo, da doseže svoje sanje.

Za nasvet in pomoč pri varčevanju za otroka se posvetujte s strokovnjaki, ki vam bodo pomagali na poti do finančne varnosti za vašega otroka.

 

Varčevanje
eIZRAČUN

Varčevanje za otroka

Izračunaj
eNAROČILO

Želim super načrt za otroka

Naroči
KNJIGA Postani kreator svojih financ!

Postani kreator svojih financ!

Oplemenitite svoje finančno znanje na zabaven in enostaven način! Povečajte svoje prihodke!


VEČ O KNJIGI

  Zlata pravila, da bo vaš otrok razvil zdrav čut do denarja.

  Izvedeli boste:

  • Kako otroke naučiti varčevanja.
  • Kako otroke naučiti ravnanja z denarjem.
  • 9 trikov, kako narediti prve korake z denarjem.

  Prenesite si svojo eKNJIGO.

  Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

  da bodo vaše finance v koraku s časom.  Uspešno ste se prijavili na novice.