Dean Rudolf, dne 29. 1. 2018

Videli ste dva oglasa za prodajo istega stanovanja, ki vam je všeč. Ste se znašli pred dilemo ali se obrniti direktno na prodajalca, ki sam prodaja stanovanja ali pa bi bilo bolje kupiti stanovanje preko agencije?

Če se obrnemo na nepremičninskega posrednika smo deležni dobrega občutka, saj nam usposobljeni strokovnjaki stojijo ob strani, s tem pa smo pravno varovani in smo lahko skozi celoten kupoprodajni proces brez skrbi.

Nakup doma bi morala biti lepa in nepozabna izkušnja. Na trgu pa se žal nemalokrat dogajajo razne manipulacije, nepravilnin nepopolne kupoprodajne pogodbe in skrite napake, ki niso vidne, kar pa lahko vsakomur zelo zagreni življenje.

Kaj pridobite z nepremičninskim posrednikom?

Varen nakup

Nepremičninski posrednik bo za vas skrbno preveril dejansko stanje vašega izbranega stanovanja. Marsikaterega kupca je namreč strah, saj ne zna preveriti zemljiškoknjižnega izpisa, stanje hipotek, črne gradnje, dozidave, predelave brez gradbenih dovoljenj,.. V primeru nakupa stanovanja posrednik pravno odgovarja za posredovanje in za morebitne prikrite napake. Kupoprodajno pogodbo, s pomočjo katere se vpišete v zemljiško knjigo kot lastnik, se sestavi v korist tako kupca kot prodajalca. Usposobljen pravnik skrbno pregleda kupoprodajno pogodbo pred sklenitvijo  in  vam je tako omogočen varen in bremen prost nakup stanovanja.

Agencija vam bo pomagala kupiti stanovanje po ustrezni ceni

Nepremičninska agencija se dnevno sooča s ponudbo različnih nepremičnin in z dejansko realizacijo prodaje na trgu, zato posrednik dobro ve po kakšni ceni se stanovanja dejansko prodajo. Oglaševana cena ni nujno enaka dejansko doseženi ceni. Zato vam posrednik  predlaga ustrezno nakupno ceno želene nepremičnine potencialnemu kupcu in mu omogoči, da doseže čim ugodnejšo kupnino za nepremičnino.

Brezskrbna primopredaja stanovanja

Ko boste stanovanje kupili, bo nepremičninski posrednik na primopredaji kupljenega stanovanja preveril, da je stanovanje prosto oseb in bremen ter v dogovorjenem stanju, kot je bilo opredeljeno v kupoprodajni pogodbi. Popisal bo stanje števcev in zbral vso potrebno dokumentacijo za prepis lastništva priključkov pri dobaviteljih nepremičnine na vas.

Oglasi stanovanj...

Nepremičnine

Investirati v nepremičnino in zaslužiti?

Preberite:

  • Največje neumnosti, ki jih delajo ljudje, ko želijo zaslužiti z nepremičninami.
  • Ali se izplača naložiti denar v nepremičnino?
  • Kako in kje kupiti nepremičnino?

Prenesite si svojo eKNJIGO.

Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

da bodo vaše finance v koraku s časom.Uspešno ste se prijavili na novice.