mag. Karmen Darvaš, dne 19. 1. 2018

V Angliji nekateri prodajalci nepremičnin niso mogli prodati svoje nepremičnine na običajen tradicionalen način, zato so se poslužili drugačnega koncepta. Kupec vložil 22 EUR, prodajalec pa zbral milijon evrov.

Na spletu so namreč organizirali nagradno igro ter na tak način na zelo zanimiv način prodali svojo hišo.

Ker niso dobili kupca za svojo nepremičnino po ustaljeni poti, so se pričeli spogledovati z novimi načini, s katerimi bi lahko prodali svojo nepremičnino. Preko spleta so organizirali nagradno igro in glavna nagrada je, ne boste verjeli,  hiša. Vsak se lahko udeleži nagradne igre za recimo 2 EUR. Posledično se zbere milijon eurov ali več, plačajo se davki in stroški.

Zelo enostavno in hitro je možno na spletu razširiti informacijo o nagradni igri, kjer je edini in glavni dobitek hiša. Tako se tako rekoč na hiter, bliskovit način dosežejo ljudje, ki bi se želeli igrati. Lahko bi se najelo tudi podjetje, ki se ukvarja z nagradnimi igrami na spletu.  Seveda pa sistem in zakonodaja tega ne dovoljujeta in sta pričela omejevati tovrstne načine prodaj.

Uspelo pa je nekomu v Angliji preko nagradne igre prodati vilo za milijon evrov. Pred tem so jo ponudili na trgu za prodajno ceno 800.000 EUR, a je ni hotel nihče. Srečna dobitnica je kupila deset srečk po 2 funta (2,2 EUR), tako  je za zgolj pičlih 20 funtov kupila vilo, vredno 800.000 EUR.

Trenutno na spletu na podoben način prodajajo drugo vilo, kjer srečka stane 25 funtov. Sodelujejo lahko vsi polnoletni državljani EU. Prodajalec, ki je najel zunanje podjetje za organizacijo nagradnih iger,  želi zbrati pet milijonov funtov. Če mu slučajno to ne bo uspelo, bo pa razdelil 75% izkupička med kupce digitalnih srečk.

 

Vir: Finance
Nepremičnine

Investirati v nepremičnino in zaslužiti?

Preberite:

  • Največje neumnosti, ki jih delajo ljudje, ko želijo zaslužiti z nepremičninami.
  • Ali se izplača naložiti denar v nepremičnino?
  • Kako in kje kupiti nepremičnino?

Prenesite si svojo eKNJIGO.

Prijavite se na FINANČNA HIŠA eNOVICE:

da bodo vaše finance v koraku s časom.Uspešno ste se prijavili na novice.