Podjetniki na poslovnem bančnem računu dobimo 0% obresti, na depozitih prav tako. Prebivalstvo pa v povprečju za depozite, za vezavo nad enim letom dobijo borih 0,3% letne obresti.

Ker se vsi že spogledujejo z alternativami in iščejo kje bi za svoj denar lahko dobili kaj več eurov, smo pogledali koliko so posamezniki in podjetja zaslužila s svojim denarjem v domačih vzajemnih skladih v zadnjem letu.

 

Če želite varno, s primernim prevzemanjem naložbenega tveganja, doseči potencialno višje donose, so vzajemni skladi primerni za vas. Del prihrankov naložite v ustrezno razpršeni naložbeni portfelj.

V zadnjih petih letih se je najbolj izplačalo vlagati v Ameriko in Evropo, pa v tehnologijo in farmacijo.

 

Iz tečajnice je razvidno, da so  v zadnjem letu največ donosa prinesla tehnološka podjetja: Infond Technology +25,35% letno.

Če želite, da vaš denar ostane razpršen v Evropi je INFOND EUROPA pravi naslov za vas in ste lahko v enem letu zaslužili +16,35% ali pa ALTA EUROPE z +16,88% letnega donosa. Globalni sklad Infond Delniški je ustvaril +14,87% letno in ALTA SENIOR +16,61%.

 

Če ste naložili 10.000 EUR v te sklade pred letom dni, imate danes na dan 12.10.2017:

 

Infond Technology 12.535 EUR

ALTA EUROPE 11.688 EUR

Infond Europa 11.635 EUR

Infond Delniški 11.487 EUR

 

Ker pa se vztrajnost pri plemenitenju denarja najbolj pozna in se izplača, so vsi, ki so v te sklade vložili pred petimi leti, dosegli naslednji 5 letni donos:

 

Celotno tečajnico si lahko ogledate tukaj: TEČAJNICA skladov.

Avtorica: mag. Karmen Darvaš Šega

 

Kako oplemenititi svoje prihranke in kaj narediti z denarjem v prihodnjih petih letih? Najslabša odločitev bodo bančni depoziti, saj ni pričakovanja drastičnih zvišanj obresti na depozite. Bolj zanimiva naložba bodo nepremičnine in investiranje denarja v sklade.

Za naše stranke sestavljamo uravnotežene naložbene rešitve: Potrebujete posvet, nasvet? Pišite nam: nalozbe@financnahisa.si


DISCLAIMER: Pretekli donosi niso garancija za prihodnost. Članek ni priporočilo, ponudba ali vabilo k sestavljanju ponudbe za nakup ali prodajo finančnih instrumentov, temveč je izključno namenjeno informiranju. Omenjeni članek je zgolj informativne narave in ne predstavlja podlage za nakupne odločitve potencialnih investitorjev. Seznanitev z vsemi oblikami tveganj je pogoj za oblikovanje ustrezne investicijske odločitve o naložbah v finančne instrumente in izbiri vrste storitev. Informacije v sporočilu temeljijo na javno dostopnih podatkih. Zgodovinski podatki o donosih ne zagotavljajo donosov v prihodnosti. FINANČNA HIŠA d.o.o. ne odgovarja za nobeno vrsto škode, ki bi nastala z uporabo podatkov in informacij, ki so vsebovani v tem članku in si pridržuje pravico do napak. Vsi podrobni podatki so v dokumentih, ki so na razpolago na spletu.

Želim naložbeni načrt

eNAROČILO

eIzračun: Naložbeno varčevanje

Naložbeno varčevanje
eIZRAČUN
NaložbeNekategorizirano