A prav tako, kot ni vsak kos oblačila moderen, ni vsaka renta zajamčena.

Pokojnine včasih niso dovolj, da bi krile osnovne življenjske stroške kaj šele nakupa kakšnega lepega dodatka za garderobno omaro.

 

S sklenitvijo pokojninskega zavarovanja si zagotovite, da boste zagotovo lahko privoščili več. Pomembno pa je, da si zagotovite JAMSTVO rente in ne le zajamčenega kapitala, ki ga nudijo vsa življenjska zavarovanja.

Potrošniki ali varčevalci so nemalokrat zavedeni, ko sklenejo življenjsko zavarovanje ali pokojninsko varčevanje, da si bodo na ta način zagotovili tudi zajamčeno pokojnino. To žal ni res. Zagotovijo si le zajamčeni kapital, s katerim si bodo nekega dne tudi kupili rento. Cena te rente danes ni znana in ne more biti znana zaradi tablic smrtnosti. Dejstvo je, da se življenjska doba podaljšuje, s tem pa se slabšajo pogoji nakupa rente.

RENTA je edini produkt na finančnem trgu, ki vključuje vedno daljšo življenjsko dobo. V prihodnosti bomo po 65. letu živeli dlje, kot živijo sedanji 65-letniki. Tako bo kapital, ki današnjemu 65-letniku zadošča, premajhen za daljšo življenjsko dobo 65-letnika čez 20 let. Tako morajo današnji 30-letniki privarčevati več, kot je moral 30-letnik pred dvajsetimi leti. Razlika med ostalimi varčevalnimi produkti oziroma premoženjem je v tem, da prvi nudijo le vrednost (nominalni znesek), s katerim lahko upokojenec razpolaga, zajamčena renta pa redni mesečni prihodek do smrti. Tako je znesek teoretično navzgor neomejen.

ZAJAMČENA RENTA je tudi edina neobdavčena renta, saj je že v samem pristopu sklenjena tako, da se produkt ne prekine, ampak se avtomatično nadaljuje z rentnim izplačevanjem do smrti. Na tak način se bo vaša garderobna omara brez posebnega truda polnila tudi v jeseni vašega življenja.

 

eNAROČILO

Želim pokojninski načrt

Naroči
eIZRAČUN

Izračun pokojninsko varčevanje

Izračunaj

Za odličen nasvet brez kalorij si prenesite našo e-knjigo o super pokojnini!

Dobili boste odgovore:

  • Kako se pripraviti na prihodnost
  • Kako enostavno doseči visoko pokojnino
  • Največje napake pri načrtovanju rente

Znanje + Recept + Slog = Super pokojnina!
Prenesite si svojo eKNJIGO.

Vsi podatki bodo uporabljeni izključno za namene posredovanja želenih informacij. Podatke bomo obravnavali in varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. List RS, št. 86/2004).