Delovna nezmožnost: Kaj pa, če se vendarle zgodi?

 Plača vsakega izmed nas je odvisna od tega, ali smo prisotni na delovnem mestu ali ne. Bolezen ali poškodba lahko privede do dlje trajajoče odsotnosti z delovnega mesta.V primeru delovne nesposobnosti smo najprej na bolniškem dopustu, kar že pomeni izpad dohodka. Hkrati v tem primeru nismo upravičeni do nadomestila stroškov prevoza, potnih, malice, stimulacij in podobno.

 

Izpad dohodka

Ljudje ne želijo živeti slabše, če zbolijo. Želijo prejemati enak dohodek, kot če bi bili zaposleni.Nihče ne želi, da mu banka odvzame stanovanje, če ga ne zmore odplačevati zaradi nižjega dohodka.

Zavarovanje hudih bolezni

Marsikdo si zaradi izpada dohodka v času bolezni ne more privoščiti nemotenega odplačevanja kredita in drugih mesečnih izdatkov, kaj šele, da bi si lahko privoščil samoplačniško kvalitetno zdravljenje.

Zakaj skleniti zavarovanje delovne nezmožnosti?

  • Ljudje ne želijo živeti slabše, če zbolijo. Želijo prejemati enak dohodek, kot če bi bili zaposleni.
  • Nihče ne želi, da mu banka odvzame stanovanje, če ga ne zmore odplačevati zaradi nižjega dohodka.
  • Če zbolimo ali se huje poškodujemo, želimo imeti dovolj denarja, da se čim prej nemoteno in kvalitetno pozdravimo in hitro vrnemo nazaj na delovno mesto v aktivno življenje
  • Težava nastopi, če ne moremo hoditi v službo, saj standard upade, bolniško nadomestilo je nižje tudi do 40% ali več, saj v času bolniške odsotnosti ne prejemamo nobenih dodatkov k plači (prevoz, potni stroški, malica).
  • Imam s.p. in vem, da davčna in banka ne čakata na nas podjetnike ali bomo sposobni plačevati svoje obveznosti ali ne. V primeru nastopa bolezni ali poškodb je za nas najpomembnejše zdravje. Če se želim hitro pozdraviti, ne smem doživljati dodatnega stresa, saj stres dokazano samo poslabšuje zdravstveno stanje.

 

 

Življenje se čez noč obrne na glavo!

Pomislite, da bi se danes poškodovali ali pa vas bi pričela pestiti zahrbtna bolezen, ki bi vam jemala življenjsko moč in energijo, zaradi kateri bi bili pogosto odsotni z delovnega mesta? Veliko težav v življenju je mogoče premestiti z obilo dobre bolje, življenjske energije ter s pomočjo domačih, prijateljev in sorodnikov, vendar pa tukaj le ne gre tako preprosto. Največja ovira v takšni situaciji je velikokrat pomanjkanje finančnih sredstev, zaradi katerih bi lahko mirno reševali zdravstvene težave.

    Zavarovanje je sodelovanje, a kako? Preprosto!

    Prenesite si svojo eKNJIGO.