Ko  se odločite za najem kredita pri banki in ga zavarujete, s tem ne zavarujete svojega podjetja ali vaše družine, ki je odvisna od poslovanja vašega podjetja. Po Zakonu o dedovanju RS dedujejo vse vaše dolgove vaši dediči, tudi mladoletni otroci. Če pride do smrtnega primera podjetnika, bo vaša družina primorana pokriti obveznosti podjetja. Zastrahujoče, mar ne?

Če ste samostojni podjetnik, jamčite za vse svoje dolgove s svojim celotnim zasebnim premoženjem. Vendar tudi lastniki d.o.o. podjetij velikokrat podpisujejo osebne menice in zastavljajo lastne domove ter s tem osebno odgovarjajo za poplačilo dolgov.

Rok sprašuje:

Imam podjetje, ki se ukvarja s storitveno dejavnostjo. Najel sem kredit v višini 70.000 eurov za nakup poslovnih prostorov, za kar sem moral zastaviti lastno trisobno stanovanje, kjer živim s svojo družino. Kako naj zavarujem kredit?

Da boste obvarovali sebe in svojo družino, svetujemo, da kredit zaščitite na treh področjih:

  • v primeru smrti vas kot kreditojemalca,
  • v primeru obolelosti za hudimi bolezni, kot so rak, kap, srčni infarkt in številne druge bolezni,
  • v primeru vaše nezgode, saj ste sami zaposleni v podjetju.

V primeru smrti mora biti izplačilo dovolj visoko, da v celoti pokrije vaš kredit. Tako bo vaša družina finančno razbremenjena in banka bo izbrisala hipoteko.

Ko najamete kredite pri banki in jih zavarujete, s tem ne zavarujete svojega podjetja in posledično ne svoje družine, ki je odvisna od poslovanja vašega podjetja. Ko zbolite, se morate znebiti vseh finančnih težav ter stresa, da se lahko čim hitreje pozdravite in vrnete nazaj na delovno mesto. V tem primeru se banki poplača kredit, vam pa izplača denar za kvalitetnejše in hitro zdravljenje.

Lahko pa se tudi poškodujete in poškodbe povzročijo vašo odsotnost iz delovnega mesta ali pa celo povzročijo vašo delovno nezmožnost.  V tem primeru se banki poplača kredit, vi pa prejemate zagotovljen dohodek v višini 1.000 EUR neto vsak mesec do konca življenja.

Cena za celovito zaščito vašega kredita bi za vas mesečno znašala zgolj 30,17 evra. Ta znesek lahko knjižite med stroške vašega podjetja.

Poskrbite za svoje podjetje in ga ne prepustite naključjem.

Dodatne informacije: info@financnahisa.si

eIZRAČUN

Vsaka investicija potrebuje zaščito: pa naj gre za modne kose ali naš kredit!

Izračunaj

Kako pritegniti več denarja in povečati prihodke?

  • Si tudi vi želite več denarja? Višjo plačo?
  • Živite iz meseca v mesec, od plače do plače?
  • Ne morete nič prihraniti, ker so mesečni stroški previsoki, plača pa prenizka in obremenjena s krediti?

Prenesite si svojo eKNJIGO.