Ko najamete kredit pri banki in jih zavarujete, s tem ne zavarujete svojega podjetja in posledično ne svoje družine, ki je odvisna od poslovanja vašega podjetja. Po Zakonu o dedovanju RS dedujejo vse vaše dolgove vaši dediči, tudi mladoletni otroci. Če pride do smrtnega primera podjetnika, bo vaša družina primorana pokriti obveznosti podjetja.

Če ste samostojni podjetnik, jamčite za vse svoje dolgove s celotnim svojim zasebnim premoženjem.

Lastniki d.o.o.-jev ob najetju kredita podpisujete osebne menice in zastavljate lastne domove, nepremičnine. Na tak način dejansko osebno odgovarjate za poplačilo dolgov. Če ste za podjetniški kredit zastavili zasebno nepremičnino (hišo, stanovanje) lahko vaša družina ostane brez lastnega doma, saj bo banka vnovčila hipoteko na nepremičnino.

Če pride do bolniške odsotnosti podjetnika, se lahko prihodki podjetja zmanjšajo, odplačevanje kreditnih obveznosti pa za podjetje postane velika finančna obremenitev.

Rok sprašuje:

Imam podjetje, ki se ukvarja s storitveno dejavnostjo. Najel sem kredit v višini 70.000 eurov za nakup poslovnih prostorov, za kar sem moral zastaviti lastno trisobno stanovanje, kjer živim s svojo družino. Kako naj zavarujem kredit?

Da boste obvarovali sebe in svojo družino, svetujemo, da kredit zaščitite na treh področjih:

  • v primeru smrti vas kot kreditojemalca,
  • v primeru obolelosti za hudimi bolezni, kot so rak, kap, srčni infarkt in številne druge bolezni,
  • v primeru vaše nezgode, saj ste sami zaposleni v podjetju.

V primeru smrti mora biti izplačilo dovolj visoko, da v celoti pokrije vaš kredit. Tako bo vaša družina finančno razbremenjena in banka bo izbrisala hipoteko.

Ko najamete kredite pri banki in jih zavarujete, s tem ne zavarujete svojega podjetja in posledično ne svoje družine, ki je odvisna od poslovanja vašega podjetja. Ko zbolite, se morate znebiti vseh finančnih težav ter stresa, da se lahko čim hitreje pozdravite in vrnete nazaj na delovno mesto. V tem primeru se banki poplača kredit, vam pa izplača denar za kvalitetnejše in hitro zdravljenje.

Lahko pa se tudi poškodujete in poškodbe povzročijo vašo odsotnost iz delovnega mesta ali pa celo povzročijo vašo delovno nezmožnost.  V tem primeru se banki poplača kredit, vi pa prejemate zagotovljen dohodek v višini 1.000 EUR neto vsak mesec do konca življenja.

Cena za celovito zaščito vašega kredita bi za vas mesečno znašala zgolj 30,17 evra. Ta znesek lahko knjižite med stroške vašega podjetja.

Poskrbite za svoje podjetje in ga ne prepustite naključjem.

Dodatne informacije: info@financnahisa.si

eIzračun: Kreditna zaščita

Vsaka investicija potrebuje zaščito: pa naj gre za modne kose ali naš kredit!
eIZRAČUN

Zakaj bodo bogati vedno bogatejši, revni pa večno revni?

  • Si tudi vi želite več denarja? Višjo plačo?
  • Živite iz meseca v mesec, od plače do plače?
  • Ne morete nič prihraniti, ker so mesečni stroški previsoki, plača pa prenizka in obremenjena s krediti?

Zelo preprosto je….Potrebno je upoštevati le nekaj preprostih načel bogatih ljudi, pa lahko uspe tudi vam!

Si želite tudi vi več denarja?
Preprosto! Prenesite si svojo eKNJIGO!

Vsi podatki bodo uporabljeni izključno za namene posredovanja želenih informacij. Podatke bomo obravnavali in varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. List RS, št. 86/2004).